STRAŠNA SUDBINA BIVŠEG ASA PREMIJER LIGE: Dotakao sam dno - alkohol, depresija, žena mi odvela decu... (VIDEO)
Roj Kerol, Piter Krauč i Enton Ferdinand, Foto: EPA/Lawrence Looi

NIJE MU LAKO

STRAŠNA SUDBINA BIVŠEG ASA PREMIJER LIGE: Dotakao sam dno - alkohol, depresija, žena mi odvela decu... (VIDEO)

Gostujući u podkastu Mančester junajteda, on je otvoreno pričao o svojim problemima i priznao da dobro zna da je alkoholizam bio posledica njegove depresije

Objavljeno: 11:54h

Bivši golman Mančester junajteda i reprezentacije Severne Irske Roj Kerol ovih je dana otvorio dušu i otkrio tužnu prošlost koja je iza njega.

Pored gola Crvenih đavola koji je branio na 31 utakmici, nastupao je između ostalih za Vest Hem, Vigan, Hal Siti, Derbi, Olmpijakos, da bi prošle godine karijeru završio u poluamaterskom klubu Linfildu.

Gostujući u podkastu Mančester junajteda, on je otvoreno pričao o svojim problemima i priznao da dobro zna da je alkoholizam bio posledica njegove depresije.

- Dajte da pokušam da objasnim... Bio sam u depresiji, radio sam iste stvari svakog dana i našao sam se u maloj rupi, koja je postajala sve veća i veća. Bio sam povređen i nisam ni išao na trening, pa su mi rekli da uzmem dva meseca slobodno. I tako sam ušao u rutinu, ustajao sam u 10 sati, odmah sam počinjao da pijem i pio sam ceo dan.

Roj Kerol
Roj Kerol foto: EPA/Spyros Chorchoubas

- Supruga i deca su dolazili i bio sam toliko depresivan da nisam mogao da uradim bilo šta. Bio je to grozan osećaj. Da bih vam sve objasnio vratićzu se malo unazad, u period kada sam imao veliki broj prijatelja i to mi je bio problem. To je bilo kada sam bio u Vest Hemu (2005-2007). A, shvatio sam ko su mi bili prijatelji kada sam dotakao dno - rekao je Kerol.

On je branio u Junajtedu u periodu kada je prvi golman bio Fabijan Bartez i osvojio je titulu 2003. godine. Potom mu je konkurencija bio Amerikanac Tim Hauard, a u svojim završnim godinama na Old Trafordu primio je čuveni gol protiv Totenhema, sa polovine terena, kada mu je iz ruku ispala lopta "opaljena" sa polovine terena i prešla crtu.

Iako taj gol nije bio priznat, ostao je kao jedan od njegovih "zaštitnih znakova" u Junajtedu.

- Moja supruga je znala da sam u lošem stanju i zato sam otišao na lečenje. U suštini, tamo su me poslali supruga i agent. Ja nisam ni bio svestan koliko sam loše u tom trenutku. Nisam hteo da se lečim i suprotstavljao sam im se. Na kraju sam otišao samo zbog njih, ali sam u sebi govorio da se neću odreći pića.

- U klinici sam se zadržao šest dana, posle toga nisam pio nedelju, a za to vreme su novinari i svi stajali ispreed moje kuće. Posle nedelju dana su prestali da dolaze, a ja sam nastavio da pijem. I tako sam se jednog dana probudio razveden i morao sam da se iselim iz porodičnog doma. Pogledao sam sebe jednog dana u ogledalo i pitao sam se 'Ko sam ja?' Nisam ni prepoznao sebe u ogledalu. Presvukao sam se i otišao kod supruge, da je molim da me primi nazad. Nije pristala, ali od onda ne pijem. To je bilo pre tačno devet godina i 11 meseci - priseća se Kerol svog najtežeg životnog momenta.

Večeras se igra 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a vrlo zanimljivo biće od 20.00 u Solunu, gde PAOK čeka Benfiku. Portugalci su iskusniji, jači, ali igra se jedan meč… Kvota na keca je 4,20, na dvojku 1,90, dok je iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za PAOK - Benfika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.