STANKOVIĆ O IGRICAMA KIPRANA VAN TERENA: To je njihovo oružje, ali nam nije izgovor! I Legija je bila favorit pa...
Foto: Espreso.co.rs

pred put na kipar

STANKOVIĆ O IGRICAMA KIPRANA VAN TERENA: To je njihovo oružje, ali nam nije izgovor! I Legija je bila favorit pa...

Strateg Zvezde kaže da ne razmišlja o ulozi favorita

Objavljeno:

Dejan Stanković je imao brifing sa novinarima pred put u Nikoziju na meč protiv Omonije koji se može nazvati i utakmicom sezone za Crvenu zvezdu.

Srpski šampion u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gostuje na Kipru, igra se samo jedan meč, a ukoliko prođe dalje obezbediće minimum igranje u grupnoj fazi Lige Evrope.

Ono što je zanimljivo jeste da je domaćin zakazao utakmicu u 17 časova po srednjeevropskom vremenu što baš i nije očekivano s obzirom na velike vrućine na Kipru u ovo doba godine, a Stanković smatra da je to njihova igrica van terena.

- To je jedno od njihovih oružja. Oni su naviknuti na temperaturu, jedna je utakmica, sigurno će biti teže nego da se igralo u 21 čas. Ali to nećemo koristiti kao izgovor. Treniraćemo manje više u sličnom terminu, u 19 časova po lokalnom vremenu, pa ćemo probati da se što bolje adaptiramo za utakmicu - rekao je Stanković.

foto: Starsport©

Omonija je za vikend igrala derbi protiv Anortozisa bez pobednika, a strateg crveno-belih smatra da taj meč nije pokazao pravu sliku protivnika.

- Oni su dosta rotirali u poslednje vreme, u domaćem prvenstvu. Prvo poluvreme je bilo dosta dobro, u nastavku su na videlo izašli problemi. Imaju dobre, iskusne igrače, nigde ne žure, čekaju grešku protivnika.

Ričmond Boaći je ponovo povređen i van konkurencije je za ovaj meč, pa na Kipar mora da putuje već prodati Tomane.

- Videćemo što se tiče napadača. Boaći ima 14 milimetara istegnuće zadnje lože. Videćemo koliko je to nedelja pauze, ali on je van stroja.

foto: Printscreen

Utakmica je proglašena najvažnijim u dosadašnjem toku sezone.

- Rekao sam i pre neki dan. Rekao sam da je to u ovom trenutku najvažnija utakmica. To bi bilo ostvarivanje zacrtanog cilja za Zvezdu i mene lično. U ovom trenutku to je najvažnija utakmica za sve koji su u crveno-belom.

Bez obzira na gostujući teren, Zvezda i na osnovu renomea i uspeha u prethodne 4 godine važi za favorita.

- Nisam gledao šta kažu kvote. Oni bi trebalo da imaju blagu prednost kao domaćin, ali jedna utakmica je jedna utakmica, nema tu nekog izrazitog favorita. Kada su igrali i protiv Legije verovatno je poljski klub bio favorit. Znam kako se spremamo, znam kako radimo i učinićemo sve da dođemo do prolaska - poručio je Stanković.

foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će želeti da nametne svoj sistem igre.

- Sama utakmica će diktirati, zavisi kakve ćeš mogućnosti imati da igraš. Gledamo da igramo dobar i ofanzivan fudbal, ali sigurno nećemo biti ludi da se zaletimo. Ne kažem da ćemo se braniti, ali moramo da gledamo da ne ostavimo prostor, oni če čakati da kazne svaku našu grešku. Bićemo strpljivi, ali se nećemo braniti - poručio je Stanković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.