UTAKMICA ZA SRČANI UDAR: Spektakularno veče u Parizu! Pet crvenih kartona, tuča i pobeda Marseja nakon 10 godina!
Foto: Profimedia

LIGA 1, 2. KOLO

UTAKMICA ZA SRČANI UDAR: Spektakularno veče u Parizu! Pet crvenih kartona, tuča i pobeda Marseja nakon 10 godina!

Skoro 100 minuta adrenalina priredili su nam fudbaleri PSŽ-a i Olimpika iz Marseja

Objavljeno: 23:40h

Kakav fudbal, strašan fudbal...

Koronavirus nas je odvikao od uzbuđenja, ali fudbaler PSŽ-a i Marseja su nam vratili to što nam je nedostajalo.

U meču 2. kola francuske Lige 1 prštalo je kao da se radi o borbi za život ili smrt, a pobedu je odneo tim sa juga države, rezultatom 1:0 (1:0).

Posle skoro jedne decenije Marsej je trijumfovao u Gradu svetlosti i svojim fanatičnim navijačima priredio noć za pamćenje i žurku koju će teško zaboraviti dok su živi.

Vratimo se na fudbal i spektakl na Parku Prinčeva...

Od početka su oba tima ušla u meč potpuno otvoreno, spuštenog garda, a vodeći gol bilo je delo Tovana, koji je sjajno iskoristio teledirigovani pas francuskog čarobnjaka Dmitri Pajea koji je bukvalno pogodio saigrača, kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara skrene loptu pored nogu Rika.

Ipak, delovalo je da je Tuvan možda bio u ofsajdu, ali sudije u VAR sobi su procenile da je gol regularan.

Nejmar je po ko zna koji put imao svoj šou u vidu provociranja i valjanja na terenu, a to mu nije pomoglo da pokrene svoju ekipu, već je dodatno iznervirao Viljaša Boaša i "radničku klasu" iz Marseja koja je pokazala ne zube, već kandže i zasluženo trijumfovala.

1 / 7 Foto: Profimedia

Mogao je PSŽ u nekoliko navrata da dođe do izjednačenja, VAR je imao itekako posla tokom meča, ali na njihovu žalost, nijedna lopta zvanično nije ušla u mrežu.

Srpski internacionalac Nemanja Radonjić je ušao u igru u finišu meča, kako bi njegova brzina bila od koristi, prilikom eventualne kontre, međutim, nije bio toliko primetan na terenu bivši vezista Crvene zvezde.

Sudija je u finišu duela imao pune, ma prepune ruke posla. U poslednjem minutu podelio je čak pet crvenih kartona - Kurzavi, Paredesu, Nejmaru, Amaviju i Benedetu zbog opšte tuče na terenu, koja se nastavila i nakon poslednjeg zvižduka Brisara.

Nejmar je pri izlasku sa terena uzvikivao nešto što su mnogi protumačili kao da je bio izložen rasističkim uvredama od strane Alvara Gonzalesa, međutim, nije poznato šta se tačno dogodilo.

Bilo kako bilo, Viljaš Boaš je ostvario jednu od najvećih trijumfa u svojoj karijeri, koji će biti obeležen "crvenim slovom" u kalendare ekipe iz Marseja, a Tomasu Tuhelu se klupa ozbiljno drma, nakon dva uzastopna poraza u šampionatu bez datog gola.

Ovaj meč će se dugo pamtiti i prepričavati, jer to je ipak najvažnija (sporedna) stvar na svetu

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.