ESPRESO U KOPAČKAMA: Trenirali smo sa budućim prvakom Srbije! Umalo da padne otkaz u firmi zbog fudbalske karijere!
Jovan Damjanović je vodio trening Miljakovčana, Foto: Emilija Jovanović

reportaža

ESPRESO U KOPAČKAMA: Trenirali smo sa budućim prvakom Srbije! Umalo da padne otkaz u firmi zbog fudbalske karijere!

Na našu nesreću, prema informacijama do kojih smo došli, ipak će ostati u redakciji...

Objavljeno: 21:23h
Blažo Komnenić
Nikola Husein

FK Miljakovac je upalio motore!

Jedna od najlepših fudbalskih priča Srbije je zaživela i krenula svojim putem. Prvi čovek novoformiranog kluba, Jovan Simić, okupio je zaboravljene asove ovog beogradskog naselja na stadionu fudbalskog kluba Rakovice i poslao poruku konkurenciji – Miljakovac želi da se probije na evropsku scenu u rekordnom vremenskom periodu.

Simić je ponovo spojio fudbal i humanitrani rad pokazaviši da sa svojom neverovatnom energijom može da uradi šta god poželi, a Miljakovčani su demonstirali šta znači humanost na delu, pošto su sakupili 33.000 dinara koje će donirati udruženju NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka). Izuzev ljudske empatije, ekipa sa Miljakovca je dokazala da je ovaj prelepi kraj plodno tlo za rađanje fudbalskih majstora, koji zbog svog nesportskog načina života i hedonizma nisu uspeli da dosegnu vrhove fudbalskog Olimpa.

Podno Košutnjaka publika je imala šta da vidi, a stručni štab Voždovca predvođen trenerom Zmajeva Jovanom Damjanovićem, koji je vodio trening miljakovačke ekipe, imao je šta da upiše u svoje trenerske teftere. Već su Voždovčani počeli da se raspituju za cene Miljakovčana, ali Simić u maniru Zdravka Mamića želi da još podigne tržišnu vrednost svojih fudbalera .

- Jako sam srećan zbog velikog broja ljudi koji se pojavio na treningu. Neki su bili motivisani fudbalom, neki humanitarnim delom, ali generalno ono što je najbitnije – uspeli smo da pokrenemo ljude i nadam se da je ovo samo početak jedne zdrave, pristojne priče koja će da koristi fudbal, za ono što on u biti i služi, a to je da spaja ljude. Želeo bih ovom prilikom da se zahvalim ljudima iz FK Voždovac što su došli, fudbalskom klubu Rakovica što su nas pustili na svoj teren i pogotovo Igoru Dejanoviću što nam je dao termin. Nadam se da ćemo da odigramo prijateljsku utakmicu sa Rakovicom, da ćemo da ih pobedimo i da ćemo da dokažemo da smo najbolji u opštini Rakovica. Dejanoviću, plaši se - rekao je Simić za Espreso.

Espreso može da se pohvali da je novinar naše redakcije dobio priliku da zaigra u dresu FK Miljakovca. Osim teatralnih padova i nekoliko promašenih šansi, mladi novinar je dokazao da mu je kondicija na nivou članova domova za stare ljude, a vrlo moguće i gora.

- Vrhunski su utisci. Prvo bih pohvalio Jovana Simića, uradio je fenomenalnu stvar za Miljakovac, koji je zasigurno budući prvak Srbije. Neka se spreme Zvezda i Partizan, jer dolaze Miljakovčani - rekao je novinar Espresa neposredno nakon treninga koji će zasigurno ostaviti ozbiljne posledice na njegovo zdravlje.

foto: Emilija Jovanović

Uprkos lošoj partiji koju je prikazao, novinaru naše redakcije se toliko dopao projekat FK Miljakovca da je ozbiljno želeo da napusti firmu koja ga plaća i potpuno se posveti fudbalskoj karijeri. Na našu nesreću, prema informacijama do kojih smo došli, ipak će ostati u redakciji...

Veličina FK Miljakovca najbolje oslikava podatak da je klub već uspeo da angažuje dva inostrana pojačanja, koja su takođe pokazala svoje majstorije na prvom treningu zeleno-belih. Stjuart i Hari su rođeni u kolevci fudbala, tako da su najpozvaniji da prokometarišu novi fubalski klub u Srbiji.

- Fantastična manifestacija u režiji Jovana Simića. Veliko nam je zadovoljstvo što smo deo ovoga. Fudbal je globalni jezik i nije bitno da li ste Englez ili Srbin fudbal donosi stvaranje prijateljstva, timskog duha i zajedništva - rekao je Stjuart Tejlor.

Simić je prodrmao lokalnu zajednicu, na temeljima drugarstva i dobre energije započeo izgradnju jednog kluba, koji će biti mesto susreta, druženja, smeha, zabave i iskonskog fudbala.

Možda će Miljakovačni uspeti da probude komšije i tako podignu svest građanima da je potrebno da budemo tu jedni za druge, da pomažemo najugorženijima, da brinemo o prirodi oko nas i tako učinimo naš Beograd, našu Srbiju boljim mestom za život. Ko će ako mi nećemo?!

1 / 30 Foto: Emilija Jovanović

FK Miljakovac najavljuje novu humanitarnu akciju, koju će sprovesti krajem septembra u saradnji sa ambasadom Velike Britanije.

- Sledeći humanitrani meč koji bi trebalo da se desi, a samim tim i prvi naš meč biće protiv britanske ambasade krajem septembra. Želimo da se oprobamo na internacionalnom nivou. Mali nam je Miljakovac, mala nam je Rakovica, mali nam je grad, mi želimo da sa ljudima iz kolevke fudbala dokažemo kakvi smo i koliko vredimo, tako da čuće se tek za Miljakovac, čak i na Ostrvu - zaključio je Simić za Espreso.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.