SRAMNA GREŠKA FSS-A! Zaboravili da odaju počast poslednjem selektoru kog je nacija obožavala!
Foto: Starsport©

Nedopustivo

SRAMNA GREŠKA FSS-A! Zaboravili da odaju počast poslednjem selektoru kog je nacija obožavala!

Mnogi su bili šokirani što uoči minuta ćutanja njegovo ime nije pomenuto, a njegova porodica je bila neprijatno iznenađena

Objavljeno:

Ogroman i nedopustiv propust, koji možemo nazvati i sramnom greškom načinio je Fudbalski savez Srbije pred početak utakmice između srpske i turske reprezentacije u Ligi nacija odigrane u nedelju na stadionu "Rajko Mitić".

S obzirom da je ovo bila prva utakmica "Orlova" na domaćem terenu posle početka pandemije koronavirusa tokom koje je srpski fudbal izgubio neke svoje legendarne fudbalere i trenere bio je red da im se oda pošta, naročito onima koji su zadužili nacionalni tim.

I tako jeste pre početka meča održan minut ćutanja za bivšeg selektora Iliju Petkovića i bivšeg reprezentativca Vladicu Popovića, ali ne i legendarnom Radomiru Antiću, odnosno, njegovo ime nije pomenuto.

foto: Starsport©

To su mnogi ljubitelji fudbala primetili i nije im bilo jasno kako to da se nije odala pošta minutom ćutanja poslednjem selektoru zbog koga je po 50.000 ljudi dolazilo na utakmice reprezentacije i pod kojim je nacionalni tim igrao najlepši fudbal u poslednjih 30 godina.

Kako "Novosti" saznaju i najuža porodica jedinog trenera koji je vodio tri najveća španska kluba je razočarana i povređena ovim propustom koji je načinjen.

foto: Starsport©

Iz FSS-a su nevešto izdali saopštenje u kome navode da je velikom Radomiru Antiću odata počast na Skupštini FSS-a na Kopaoniku 30. juna nakon što su "Novosti" poslale upit predsedniku Saveza Slaviši Kokezi i sekretaru Jovanu Šurbatoviću.

- Radomir Antić je veliko ime srpskog fudbala i jedno od najvećih selektorskih imena u istoriji naše reprezentacije. Prvi javni skup, posle popuštanja mera zbog virusa korona bila je Skupština FSS održana na Kopaoniku 30. juna, kada je minutom ćutanja odata pošta velikom Radomiru Antiću. Osim toga, u danu njegove smrti FSS je zamolio UEFA da na svom sajtu objavi in memoriam, a nizom objava na svojim društvenim mrežama naša kuća fudbala se podsetila svih uspeha slavnog stručnjaka. Tvrdnje da je ime Radomira Antića namerno izostavljeno pred duel Srbija - Turska su više nego zlonamerne - navodi se u saopštenju koje je FSS dostavio "Novostima".

Radomir Antić je preminuo u Madridu 6. aprila ove godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.