SAVIĆEVIĆ: Terzić kolovođa, Tumbaković glavni krivac! Vladan Lukić je jedini patriota, svi ostali se foliraju!
Foto: Dado Đilas

bez dlake na jeziku

SAVIĆEVIĆ: Terzić kolovođa, Tumbaković glavni krivac! Vladan Lukić je jedini patriota, svi ostali se foliraju!

Legendarni bivši fudbaler još jednom se osvrnuo na sve ono što je prozrokovala utakmica između Crne Gore i tzv. Kosova u kvalifikacijama za EURO

Objavljeno:

Dejan Savićević se ponovo osvrnuo na čitav skandal koji je nastao kada je reprezentacija Crne Gore igrala protiv reprezentacije takozvanog Kosova što je izazvalo žestoke reakcije u Srbiji, a zbog čega je na kraju postao "persona non grata" u Crvenoj zvezdi i među njenim navijačima.

Legenda jugoslovenskog i crnogorskog fudbala bio je gost emisije "Sportlight" u kojoj je govorio o brojnim stvarima, kako iz svoje karijere, tako i o trenutnim aktivnostima, ali i uopšteno o brojnim temama iz sveta sporta.

Predsednik FS Crne Gore se i ovom prilikom dotakao one kontroverzne utakmice koju je ta reprezentacija igrala protiv takozvane Republike Kosovo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, uoči koje je tadašnji selektor Ljubiša Tumbaković podneo ostavku, a nekoliko igrača odbilo da igra, uključujući Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića koji su u tom trenutku bili igrači Crvene zvezde.

- Sigurno da nije prijatno sve što se desilo pre skoro godinu dana, pre utakmice sa *Kosovom. Mislim da je to čista politika. Ako ženska rukometna reprezentacija igra potiv *Kosova to nije problem, ali problem je što Crna Gora igra protiv *Kosova. To meni ne može da uđe u glavu. Da Srbija ne igra nijednu utakmicu ni u jednom sportu protiv *Kosova, ok. Ali, vidite, Vučić ide i pregovara i verovatno da to mora. Mi smo postali nezavisna država. Tamo smo gde smo – u UEFA i FIFA i moramo da igramo. Izvukli smo ih u grupi i morali smo da igramo tu utakmicu. Niko nas ništa nije pitao. Žao mi je što je to dostiglo taj nivo, ali evidentno sa tim porukama prema igračima i sa Terzićem na čelu cele te kolone… Šta da radim? Ne osećam se krivim. Znam da sam u pravu što se toga tiče i da nisam rekao nikakvu laž. Istina je na mojoj strani, a da li je oni prihvataju ili ne, to je njihov problem - ispričao je Savićević.

On i dalje za sve krivi sadašnjeg selektora Srbije i istakao da je njegov nekadašnji saigrač iz Zvezde, Vladan Lukić, jedini patriota među srpskim sportistima.

- On je glavni krivac. Znao je da je to problem. Pričali smo 2-3 puta i uvek se svodilo na – ipak sam ja profesionalac i šta da radim. U stilu – posle tri dana neće da se zna šta je bilo, a ne da si vodio reprezentaciju protiv *Kosova. Stalno se završavao razgovor na tome i onda odjednom patriotski čin u minut do dvanaest. Jedini partiota i kada je bilo bombardovanje i sve ostalo je bio Vladan Lukić. Kapa dole. Prekinuo ugovor sa Mecom i vratio se. Koji sportista je to uradio? Neka dođe još jedan sportista iz Srbije koji je raskinuo ugovor, kao Vladan Lukić koji je imao još dve i po godine do isteka ugovora sa Mecom. Raskinuo ga je i vratio se. On je jedini patriota u Srbiji od sportista. Sve ostalo je foliranje, mahanje zastava ispred američke ambasade i intervjui. Sve je to jedna stvar. On je dečko raskinuo ugovor i vratio se da brani državu. Kapa dole. Niko od ostalih ne može da se pohvali sa tim poručio je Savićević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.