NANOSITE BOL MOJOJ PORODICI, MASKU SAM SKIDAO SAMO DOK JEDEM: Mihajlović žestoko odgovorio na pljuvačine Italijana!
Foto: Profimedia

izjava

NANOSITE BOL MOJOJ PORODICI, MASKU SAM SKIDAO SAMO DOK JEDEM: Mihajlović žestoko odgovorio na pljuvačine Italijana!

"Nadam se da će se vakcina uskoro pojaviti i da jednom za svagda rešimo ovu pandemiju koja je blokirala ceo svet"

Objavljeno:

Siniša Mihajlović je uspeo da savlada i koronavirus.

Srpski stručnjak je nakon leukemije, "fasovao" i Covid 19, međutim, nije imao nikakve teže simptome, pa se u kratkom roku oporavio i vratio na posao.

U intervjuu za italijansku Gazetu govorio je o koronavirusu i kritikama koje je dobijao u proteklom periodu.

- Ja sam sam čovek, snažan karakter, vrlo otporan organizam. Možda malo iznad proseka. Posle svega što sam prošao od jula do januara, ta dnevna borba sa leukemijom, tri hospitalizacije, isto toliko krugova hemoterpaije, transplatacije koštane srži… Kovid je bio kao čaša vode. Pride, bio sam asimptomatski bolesnik, ništa nisam primetio - kaže Mihajlović za Gazetu delo sport.

To naravno ne znači da potcenjuje bolest.

- Nisam od onih koji poriču postojanje virusa i tvrde da je to samo grup. Podaci, brojevi hospitalizovanih i umrlih govore da virus sigurno jeste manje agresivan nego pre, ali je ozbiljan i reći da nije opasan bio bi izraz nepoštovanja prema onima koji su istrpeli, umrli, izgubil prijatelje i članove porodice… Ljudi su brzo zaboravili šta se sve dešavalo od februara do maja. Kratko pamćenje je jedna od tragedija našeg društva. Nikakve lekcije ne izvlačimo. Nikakve ravnoteže nema u rasuđivanju.

foto: Profimedia

- Osećam veliko poštovanje prema svima koji su iskusili dramatične posledice. Osećam i veliku zahvalnost prema doktorima koji su nam bili sjajan primer u najtežim mesecima, pokazali šta znači profesionalizam i duh žrtve. Nadam se da će se vakcina uskoro pojaviti i da jednom za svagda rešimo ovu pandemiju koja je blokirala ceo svet.

Vratimo se konkretno na Mihin slučaj. Već je on navikao na optužbe.

- Enco Ferari je jednom rekao da Italijan opraštaju sve, osim uspeha. Ja dodajem i sreće. Mnogo je zavisti i bezobrazluka oko nas. Ne samo u Italiji, svuda. Kako ih zovu po društvenim mrežama? Hejteri? Ja ću malo da prevedem, definišem ih kao s…nje.

I još malo o optužbama da se nije pazio.

- Išao sma na odmor u Sardiniju, kao i svakog leta na kraju sezone, tamo imam kuću više od 20 godina. Na ostrvu u to vreme nije bilo virusa, nijedan inficiran. Nisam video porodicu dva meseca, otišao sam tamo da je zagrlim. Poštovao sam sve bezbednosne mere, nosio masku kad sam išao u supermarket ili restora. Skidao sam je samo za stolom jer kako da jedem sa maskom? Skoro da nikad nisam išao na plažu ili na brod. Za 20 dana možda sam šest ili sedam puta večerao u restoranima, Kosta Smeralda, mislim da nije zabranjen... Ne idem u disko klubove, to nisam radio ni kao mlad, kamoli sa 51 godinom. Uveče sam sedeo sa prijateljima u dvorištu. Šta sam ja to radio drugačije od onih u Siciliji ili Kalabriji? Ili je problem što je to Kosta Smeralda? Mesto u kome se okupljaju bogati i poznati? Šta je to ako ne zavist? - zapitao se Miha.

foto: EPA

- Svi sude, a malo ih je da imaju pravo da to rade. Cela moja porodica i ja smo se testirali čim smo se vratili sa Sardinije. Drugi upiru prstom, a nisu se ni testirali. Možda su i oni pozitivni samo ne znaju.

Umesto zaključka…

- Nisam ja ponovo otvorio zemlju, nisam uradio ništa protiv pravila. Ja sam ovde žrtva. Testirao sam se, bio sam pozitivan, otišao u karantin, preležao bolest. Sve ostalo je samo jeftino moralisanje. Uvek krivite vuka, to odgovara ovcama… S…nje, da skratim. Nanose bol mojoj porodici. Srećom nemam profile i ne provodim vreme po društvenim mrežama, ali ne možeš da dozvoliš da te lopatama polivaju blatom, a da ne odgovoriš

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.