POTPISAO BOGDAN PLANIĆ: Zarađivaće duplo više nego u FCSB, lažnoj Steaui!
Bogdan Planić sa Jovićem i Jovanovićem, Foto: Dado Đilas

GOTOVA TRANSFER SAGA

POTPISAO BOGDAN PLANIĆ: Zarađivaće duplo više nego u FCSB, lažnoj Steaui!

Srpski štoper i bivši igrač Crvene zvezde i Vojvodine, napokon se uhlebio daleko od Điđija Bekalija

Objavljeno:

Bivši štoper Crvene zvezde Bogdan Planić promenio je sredinu i potpisao ugovor sa Makabijem iz Haife.

Planić dolazi kao slobodan igrač iz rumunskog FCSB čiji član je bio prethodne tri sezone, ali se na kontroverzan način rastao sa klubom iz Bukurešta. Naime, tokom pauze zbog pandemije korona virusa, on je napustio FCSB zbog kašnjena u isplatama i na taj način stekao status slobodnog igrača s obzirom da je imao opciju za dodatnu godinu ugovora.

Bogdan Planić (desno)
Bogdan Planić (desno) foto: AP

Sa druge strane, kontroverzni gazda kluba Điđi Bekali uporno je tvrdio da je dodatna godina ugovora aktivirana i tražio neverovatnih 10.000.000 evra za obeštećenje. Iz tih razloga je od Planićevog transfera su odustali turski Denizli, belgijski Eupen i pojedini francuski klubovi jer nisu želeli da ulazi u sudske sporove sa Rumunima.

Bekali će, naravno, pokrenuti pravni postupak protiv Srbina, ali iz Makabija veruju da je zakon na Planićevoj strani, pa ne strahuju od sudskog spora sa Rumunima i preuzeli su stopostotan rizik na sebe.

Planić je sa Makabijem potpisao trogodišnji ugovor vredan 400.000 evra po sezoni što je duplo više u odnosu na ono koliko je zarađivao igrajući za FCSB gde mu je godišnja plata iznosila 180.000 evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/MOZZART Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.