Orlovi poleteli ka pobedi, ali jedna stvar je mnogo bitnija!
Foto: Starsport©

pred početak lige nacija

Orlovi poleteli ka pobedi, ali jedna stvar je mnogo bitnija!

"Želimo da odemo tamo puni samopouzdanja i kvalitetno i da dobijemo", naveo je Gudelj.

Objavljeno:

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj rekao je danas da će njegova ekipa u predstojeće dve utakmice u Ligi nacija ići na obe pobede, kako bi se što bolje pripremila i stekla samopouzdanje pred duel sa Norveškom u baražu za Evropsko prvenstvo.

Novu sezonu Lige nacija fudbaleri Srbije počinju u četvrtak utakmicom u Moskvi protiv Rusije od 20.45, dok će u nedelju dočekati Tursku u drugom kolu Lige B u Grupi 3, od 20.45 u Beogradu.

"Cilj je pobeda u obe utakmice. Prva je Rusija, biće teška utakmica, svi znaju da imaju dobru selekciju, ali i mi imamo veoma kvalitetnu ekipu. Idemo tamo za pobedu prvo za naše samopouzdanje, a drugo što imamo obavezu da pobedimo. Bitno je zbog samopouzdanja za utakmicu protiv Norveške, koja nam je najbitnija ove godine", rekao je Gudelj, preneo je Fudbalski savez Srbije.

foto: Starsport©

Srbija će 6. oktobra igrati u Oslu protiv Norveške u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo.

"Ovo je veoma bitno za tu utakmicu (Norveška). Želimo da odemo tamo puni samopouzdanja i kvalitetno i da dobijemo", naveo je Gudelj.

On je prošle godine prešao u Sevilju, sa kojom je osvojio Ligu Evropa.

"Odlično se osećam, potpisao sam za Sevilju i imao sam velika očekivanja. Ciljevi su ispunjeni, plasirali smo se u Ligu šampiona i šesti put osvojili Ligu Evropa. Srećan sam što sam mogao da doživim taj trenutak", dodao je Gudelj.

1 / 2 Foto: Starsport©

Srpski reprezentativac Nikola Maksimović rekao je da očekuje težak meč u Moskvi.

"Razlika izmedju njih i nas je što 90 odsto njihovih igrača igra u ruskom prvenstvu u kome je šesto kolo, a kod nas je 90 odsto u trenažnom procesu, na pripremama jer prvenstva još nisu počela. Težak trenutak sigurno, ali potudićemo se da se maksimalno spremimo. Ove dve utakmice treba da nam posluže da se što bolje pripremimo i taktičke zamisli selektora sprovedemo u delo", naveo je Maksimović.

Govoreći o duelu sa Norveškom, on je rekao da ta ekipa ima drugačiji stil igre od Rusije i Turske i da neće biti ista priprema za te tri utakmice.

"Posle 20 godina imamo veliku šansu za celu generaciju. Mnogo je igrača koji su po šest, sedam godina u reprezentaciji, imamo i novih, mladih koji su tek došli. Veliki ispit, gledaćemo da se što bolje pripremimo. Daćemo maksimum da napravimo rezultat. Nije to jedina utakmica, posle toga imamo i finale", rekao je Maksimović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.