SVETI ĐORĐE ČEKA CRNO-BELU AŽDAJU IZ SRBIJE: Sve što treba da znate o protivniku Partizana u kvalifikacijama za LE!
Foto: Printscreen

Zanimljiv protivnik

SVETI ĐORĐE ČEKA CRNO-BELU AŽDAJU IZ SRBIJE: Sve što treba da znate o protivniku Partizana u kvalifikacijama za LE!

Srpski klub gostovaće u Moldaviji u 2. kolu kvalifikacija

Objavljeno: 13:41h

Partizan će ponovo igrati protiv istočnoevropskog tima u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Žreb koji je održan u Nionu spojio je crno-bele sa moldavskim Sfintul Georgeom, još jednim nepoznatim klubom u širim evropskim i svetskim okvirima.

Kao i protivnik srpskog kluba u prvom kolu RFS iz Letonije i Sfintul je klub mlade i kratke istorije koji je osnovan u 21. veku, tačnije 11. jula 2003. godine.

Ono što je interesantno je da prevod imena ovog kluba na srpski jezik glasi "Sveti Đorđe" po svecu koji se slavi i u Srbiji.

foto: Wikipedija

Klub je do 2007. godine imao samo mlađe kategorije, a pošto su postali prvaci Moldavije u uzrastu do 18 godina odlučili su da se od sezone 2008/2009 takmiče u seniorskom fudbalu i počeli su od druge lige Moldavije.

S obzirom da su izgradili sjajnu infrastrukturu sa dva stadiona sa veštačkom travom i jednim terenom sa pravom, dobili su A licencu da se takmiče u najjačoj ligi Moldavije.

Prošle godine su osvojili drugu poziciju u moldavskom šampionatu i tako ponovili uspeh od pre 3 godine.

Ipak, ovo im je prvi put da učestvuju u evropskim takmičenjima, a da nisu baš neke tamo neznalice govori i to što su u prvom kolu izbacili beloruski Šahtjor iz Soligorska, koji je sigurno veće ime i jače na papiru.

Ukupna vrednost tima Sfintula je samo 4,03 miliona evra što je duplo manje nego što recimo košta Filip Stevanović, najskuplji igrač Partizana prema podacima specijalizovanog sajta "Transfermarkt".

U ekipi se ističu pre svega internacionalci Stepanenko, Smirnov i Močulak iz Ukrajine, Sidi Sanja iz Senegala koji je fudbalsku školu učio u Sent Etjenu, Roman Volkov koji je najbolji strelac ekipe ove sezone sa 4 gola.

foto: Printscreen/transfermarkt.com

Pretpostavljamo da će meč protiv Partizana igrati na stadionu "Zimbru" u Kišišnjevu s obzirom da njihov stadion u Suruceniju ne ispunjava standarde UEFA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.