SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O OMONIJI: Treći susret sa Zvezdom u kvalifikacijama, legenda kluba je Srbin! (VIDEO)
Omonija vs Zvezda, Foto: Printscreen

CRVENO-BELI IDU NA KIPAR

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O OMONIJI: Treći susret sa Zvezdom u kvalifikacijama, legenda kluba je Srbin! (VIDEO)

Kiprani i dalje pamte Bobana Bajkovića i njegove bravure u penal seriji

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde izvukli su kiparsku Omoniju, starog znanca, sa kojim se sastajala već dva puta u kvalifikacionim dvomečima u ovom milenijumu.

Prvi put 2001. godine, kada je prošla dalje, ali nimalo lako, a drugi put 2012. kada u 180 minuta fudbala nismo videli nijedan gol, a beogradski tim prošao je na penale.

Podsetimo se prva dva meča:

Crvena zvezda je tada povela u prvom meču golom Mihajla Pjanovića, ali je morala da se zadovolji samo remijem. Međutim, na Marakani je zahvaljujući Leu Lerincu i Milenku Aćimoviću uspela da slavi sa 2:1 i tako zakaže duel sa Bajerom iz Leverkuzena, timom koji je te godine igrao finale Lige šampiona.

A, onda, setimo se i druga dva:

Golova nije bilo ni u Beogradu, ni u Nikoziji, ali su crveno-beli posle boljeg izvođenja penala, tačnije posle bravura Bobana Bajkovića, uspeli da slave.

Valja podsetiti da je te davne 2001. godine za Omoniju igrao Srbin Vesko Mihajlović, koji je postao legenda tog kluba. On je na 124 ligaške utakmice postigao 33 gola, a posle je jednu sezonu bio igrač/trener u istoj ekipi, u periodu 2004/05.

Omonija je 20 puta bila šampion Kipra, a 14 puta je osvajala Kup. U prethodnom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona izbacila je poljsku Legiju, pa je jasno da je tim koji ne sme biti potcenjen ni u koju ruku.

Što se aktuelnog igračkog kadra tiče, najskuplji igrač ekipe je tek pridošli Ernest Asante, koji vredi 800.000, svi ostali su jeftiniji.

Trener ekipe je Hening Berg, legenda norveškog fudbala, koji je za tu reprezentaciju odigrao 100 mečeva.

Evo i celog tima:

foto: Transfermarkt
foto: Transfermarkt

Kapiten ekipe je Đordi Gomez, Španac koji je načeo Legiju iz penala u produžecima pre manje od nedelju dana, a treba se paziti i Erika Boteaka, najboljeg strelca tima ove sezone.

Bilo kako bilo, u Omoniji će se nadati da će im treći evropski duel sa Zvezdom biti srećan, dok crveno-beli žele da nastave tradiciju nepobedivosti protiv ovog kiparskog kluba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.