EVROPSKI DERBI NA MARAKANI: Gosti se sigurno neće braniti, dok crveno-beli i dalje pamte poraz iz prošle sezone!
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE, 6. KOLO

EVROPSKI DERBI NA MARAKANI: Gosti se sigurno neće braniti, dok crveno-beli i dalje pamte poraz iz prošle sezone!

Direktan prenos utakmice protiv TSC-a možete pratiti na kanalu Arenasport 1 u nedelju od 21 čas.

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde od 21 čas dočekuju na stadionu Rajko Mitić ekipu TSC-a u okviru 6. kola Superlige Srbije i imaju priliku da nastave niz trijumfa od starta nove sezone.

Posle uspešnog prolaska u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pobedom nad ekipom Tirane pogotkom Antonio Tomanea, izabranici Dejana Stankovića vraćaju se na superligaške izazove.

U okviru šestog kola na Marakanu dolazi veliko prošlosezonsko iznenađenje, ekipa TSC-a, koja je takođe uspešno startovala prošlog četvrtka u Evropi i sigurno dolazi motivisana na Marakanu.

foto: Starsport©

MEĐUSOBNI DUELI

Protiv ekipe TSC-a do sada smo odigrali samo tri duela. Jedan u Kupu Srbije 21. novembra 2018. godine kada je četa Vladana Milojevića pobedila tadašnjeg člana Prve lige Srbije rezultatom 4:1. Golove na tom meču postigli su Veljko Simić dva puta, Nikola Stojiljković i Dejan Joveljić.

Drugi meč odigran je prošle sezone sa ekipom iz Bačke Topole u okviru 14. kola kada je naš tim takođe slavio na Marakani rezultatom 3:1. Strelci na tom meču bili su Veljko Simić, Marko Gobeljić i Antonio Tomane. Poslednji duel završen je trijumfov ekipe TSC-a u junu ove godine. Crvena zvezda je savladana u Senti rezultatom 2:1, a gol za tim Dejana Stankovića postigao je Nemanja Milunović.

TV PRENOS

Direktan prenos utakmice protiv TSC-a možete pratiti na kanalu Arenasport 1 u nedelju od 21 čas.

FORMA EKIPA

U prvih pet kola, Crvena zvezda je jedini tim koji ima maksimalan učinak od pet pobeda uz gol razliku 13:2. Takođe, izabranici Dejana Stankovića uspešno su započeli nove evropske kvalifikacije pobedama nad Evropom (5:0) u prvom, odnosno Tiranom (1:0) u drugom kolu kvalifikacija.

foto: Starsport©

Ekipa TSC-a u prvih pet kola Superlige Srbije zabeležila je dve pobede, dva remija i jedan poraz i nalazi se na 9. poziciji sa osam osvojenih bodova uz gol razliku 13:8. U četvrtak je tim Zoltana Saba odigrao prvu utakmicu kvalifikacija protiv Petrokluba u kojem su trijumfovali rezultatom 2:0.

REČ DEJANA STANKOVIĆA

Šef stručnog štaba Dejan Stanković izneo je očekivanja pred duel 6. kola Superlige Srbije koji će naši momci odigrati protiv ekipe TSC-a na stadionu “Rajko Mitić”.

- Uvek svi želimo da izgledamo fenomenalno na terenu, kako klub tako i navijači. Ne verujem da ću mnogo menjati. Treba da se poradi na oporavku, da se igrači opuste i sve će doći na svoje. TSC je jedno osveženje za naš fudbal, to su pokazali i prošle godine, kada su izborili kvalifikacije za Ligu Evrope. Momci igraju dugo zajedno, dobro se poznaju, imaju odličnog šefa stručnog štaba. Pokazali su i pre nekoliko dana pobedom u gostima u kvalifikacionoj utakmici da su ozbiljna ekipa, znamo da nas očekuje težak duel. Najbitnije je da pobedom u sutrašnjem meču zatvorimo jedan uspešan ciklus i da odemo na zaslužen i prekopotreban odmor – istakao je Stanković.

SKENER TSC-a

Što se igračkog kadra ekipa sa severa Srbije, jasno je da su stubovi ekipe napadači Nenad Lukić i Vladimir Silađi, fudbaleri koji su prošle sezone zajedno postigli 32 gola za tim iz Bačke Topole. Na golu je pouzdani čuvar mreže Nenad Filipovć, a stubovi odbrane su Nebojša Skopljak i Goran Antonić. "Ključevi" veznog reda su kod prekaljenog Janka Tumbasevića, a opasnost preti i od Đura Zeca, takođe iskusnog superligaškog veziste, a tu je i Zvezdino dete Borko Duronjić koji češće deluje po desnom boku. Šansu čekaju i Jug Stanojev i Stefan Santrač, biseri Zvezdine Omladinske škole.

foto: Starsport©

SUDIJE

Glavni arbitar sutrašnjeg meča Crvena zvezda – TSC biće Miloš Đorđić iz Beograda. Pomagaće mu Miloš Miškeljin i Miroljub Petković.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.