SARAJEVO JE SRAMNO POKRADENO U BELORUSIJI: Pobrinućemo se da UEFA zna svaki detalj sa ove utakmice!
Sabrina Buljubašić, Foto: Printscreen

NE ZNAMO KAKO SUDIJU NIJE SRAMOTA

SARAJEVO JE SRAMNO POKRADENO U BELORUSIJI: Pobrinućemo se da UEFA zna svaki detalj sa ove utakmice!

Fudbaleri Sarajeva ispali su "na pravdi boga" iz 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, jer im je poništen čist gol zbog ofsajda

Objavljeno:

Šampion Bosne i Hercegovine Sarajevo brutalno je pokraden u Belorusiji.

Ekipa iz glavnog grada BiH ispala je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Dinama iz Bresta (2:1), a utakmicu je obeležila sramna sudijska greška.

Pri vođstvu tima iz Belorusije fudbaler Sarajeva Mersudin Ahmetović postigao je regularan gol koji mu je poništen zbog ofsajda. Gol je poništen, iako je najbolji strelac Sarajeva bio bar metar u dozvoljenoj poziciji.

Nakon meča treneri i igrači kluba iz Bosne nisu hteli da daju izjave, pa se na konferenciji pojavila direktorka kluba Sabrina Buljubašić.

- Izgubili smo 2:1 i odlučili da trener i pomoćni trener ne izđu pred medije, jer verujemo da moramo poslati jaču poruku, pogotovo za male zemlje kakva je Bosna i Hercegovina. Ovo što se dogodilo nikada nisam videla u fudbalu, a ceo život sam u ovom sportu - rekla je direktorka Sarajeva.

Sabrina je zatim izvadila telefon i pokazala snimak spornog momenta sa meča.

- Ovo je gol, a sviran je ofsajd i mi ćemo se pobrinuti da UEFA zna svaki detalj sa ove utakmice. Nikada nisam videla ovakve greške, ovakvo suđenje. Mislim da smo definitivno opljačkani. Želimo da pošaljemo poruku, jer mislimo da fudbal treba da bude bolji i jači, želimo da zaštitimo naš klub od stvari koje su se ovde događale. U ovakvim situacijama fudbal gubi, a ostaju nam frustracije. Ja danas šaljem ovu poruku Učiniću sve da za ovo saznaju UEFA, naši navijači i javnost u celom svetu - dodala je Sabrina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.