TOMANE SPREČIO BRUKU U ALBANIJI: Zvezda jedva do trećeg kola, Stanković će morati da udari šakom o sto!
Foto: Starsport©

2. kolo kvalifikacija za ligu šampiona

TOMANE SPREČIO BRUKU U ALBANIJI: Zvezda jedva do trećeg kola, Stanković će morati da udari šakom o sto!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem "lajv-blogu":

Objavljeno: 22:20h

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su savladali Tiranu rezultatom 1:0 (0:0).

Osporavani Antonio Tomane je sprečio bruku u Albaniji i doneo veoma važnu pobedu srpskom šampionu, koji je odigrao ispod svog nivoa i brzo će želeti da zaboravi ovaj meč.

Dejan Stanković će imati šta da kaže svojim pulenima posle utakmice, jer svima je jasno da Zvezda sa ovakvom igrom ne može da se plasira u elitno evropsko takmičenje. Crveno-beli nisu bili bolji od Tirane, koja je vrlo lako mogla da napravi čudo u glavnom gradu Albanije i da nije bilo Borjana u nekim momentima druga bi se pesma pevala.

Od samog početka je bilo jasno da neće biti lako Crvenoj zvezdi, koja je ušla kao veliki favorit na današnjem meču, ali slika na terenu nije bila uopšte takva.

Muči i Hočaljari su u prvom poluvremeu na ozbiljne muke stavili Borjana, koji je u oba navrata dobro reagovao i tako sačuvao tim Zvezde. Kod prve situacije mu je pomogla čak i stativa, pa je bilo jasno da nešto ne štima u igri Zvezde, koja za prvih 45 minuta nije stvorila šansu.

1 / 11 Foto: Starsport©

Sličnu sitaciju smo gledali i u drugom poluvrmenu, Zvezda se ozbiljno mučila i mirisalo je na nešto veoma loše. Ipak, da ne bude tako pobrinuo se Antonio Tomane, koji je sjajno iskoristio korner Kataija i doneo pobedu srpskom šampionu u Tirani.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem "lajv-blogu":

90. minut - Igraće se još četri minuta.

83. minut - Petrović menja Kangu.

80. minut - Brz napad Crvene zvezde. Ivanić je došao do šesnaesterca i proigrao Gobeljića na desnoj strani. Njegov centaršut je izblokiran i biće novi korner za crveno-bele.

70. minut - Još jedan pokušaj Kange van šesnaesterca, malo pored stative.

68. minut - Šta rade fudbaleri Crvene zvezde?! Velika nesmotrenost Pankova koju je Kobina mogao da kazni. Na svu sreću ostaje 0:0.

62. minut - GOOOOL: Antonio Tomane za 1:0 u Albaniji. Portugalac je sjajno skočio posle centaršuta Kataija iz kornera!

57. minut - Au! Najveća šansa na meču. Imala je Zvezda mnogo sreće u ovoj situaciji. Muči je izbacio Pankova i šutirao, Borjan je zakačio loptu, a stativa je spasila Zvezdu.

54 minut - Zapretila je Zvezda posle slobodnog udarca Kataija, koji je očajno izveo prekid, ali je Kanga naleteo na loptu i šutirao. Biće korner za Zvezdu.

46. minut - Mirko Ivanić je zamenio Spiridonovića.

Poluvreme: Tirana - Crvena zvezda 0:0

Srpski šampion je pokazao neprepoznatljivo lošu igru u Tiranu. Crveno-beli kao da su se uplašili, igraju bez ideje i žara, dok sa druge strane, Albanci čekaju svoju šansu posle kontre, što su u nekoliko navrata i dočekali, ali zahvaljujuči, pre svega, Milanu Borjanu ostalo je 0:0. Moraće crveno-beli mnogo bolje u drugom delu.

1 / 11 Foto: Starsport©

42. minut - Zvezda i dalje bez ozbiljne šanse. Kompletan vezni red nije na očekvianom nivou. Muče se u završnici i ne uspevaju da probiju odbranu Tirane. Sa druge strane, Albanci su veoma motivisani i tačno znaju šta rade. Svesni su da su manje kvalitetni, ali motiv i želja su tu.

34. minut - Žuti karton za Sanoga, koji je prekinuo kontru protivnika. Pametan potez veziste crveno-belih.

31. minut - Velika, velika šansa za Tiranu. Hočaljari je inteligentno izveo slobodan udarac, potpuno iznenadio sve, ali ne i Milana Borjana koji je po ko zna koji put pokazao zašto je najbolji pojedinac u redovima Crvene zvezde.

29. minut - Zvezda ima veći posed, ali to ništa ne znači, pošto je potpuno bezidejna i bez strasti u poslednjoj trećini terena. Tirana čeka svoju šansu posle kontre.

25. minut - Ponovo preti Tirana. Ovoga puta preko Kalea, čiji je Borjan zaustavio udarac. Prvi šut u okvir gola.

19. minut - Uf! Velika prilika za Tiranu! Muči je šutirao iskosa sa nekih 15-tak metara, a lopta je prošla tik pored stative. Ljut je Milan Borjan na svoje saigrače što su dopustili Argentincu da se nađe u ovoj prilici.

16. minut - Novi korner za crveno-bele prolazi bez opasnosti po gol Tirane.

13. minut - Ernest Muči je namučio odbranu Zvezde, ali bez opasnosti po gol Milana Borjana.

10. minut - Prvi korner za Crvenu zvezdu. Sve je prošlo bez većih uzbuđenja. Crveno-beli imaju apsolutnu kontrlu na meču, očigledna je razlika u kvalitetu i ne bi trebalo da srpski šampion ovde ima problema.

6. minut - Solo prodor Aleksandar Kataija - odlično je promešao odbranu Tirane, međutim, njegov šut je završio pored gola. Najveća šansa do sada.

5. minut - Crvena zvezda je zapretila prvi put na meču. Dobro je centrirao Katai, a šutirao je Milunović, ali sudija je svirao ofsajd.

20:00 - Utakmica je počela.

19:58 - Podsetimo, ovo je prvi zvanični meč Zvezde protiv nekog albanskog predstavnika.

19:55 - Sve je spremno za početak utakmice.

19:35 - Fudbaleri su završili zagrevanje, teren je dobar, a kiše nema tako da su svi uslovi za igru tu.

19:12 - Poznat je sastav Crvene zvezde. Iznenađenje na levom beku, Ben ni na klupi. Napad će predvoditi Tomane.

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Pankov, Milunović, Degenek – Sanogo – Katai, Kanga, Nikolić, Spiridonović – Tomane.

Klupa: Popović, Gajić, Ivanić, Boaći, Petrović, Rodić i Gavrić.

Tirana: Lika - Toševski, Najdovski, Vanđeli, Hočalarai - Bata, Čelaka - Kobina, Torasa, Kale - Muči.

19:05 - Meč Zvezde i Tirane počinje za nešto manje od sat vremena, a vi možete da pročitate na našem sajtu šta je sve prethodilo duelu u glavnom gradu Albanije.

19:00 - Šveđani dele pravdu.

Sudija današnjeg meča je Kaspar Sjeberg (Švedska), dok će pomoćnici biiti Peter Magnuson i Mikael Halin (obojica iz Švedske).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.