SVEMOĆNI BAJERN POKORIO EVROPU: Nemačka mašinerija srušila PSŽ i po šesti put se okitila titulom!

liga šampiona, finale

SVEMOĆNI BAJERN POKORIO EVROPU: Nemačka mašinerija srušila PSŽ i po šesti put se okitila titulom!

Sva dešavanja sa ovog finala mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 23:01h

Bajern Minhen je novi šampion Evrope!

Nemački gigant je u sjajnom finalu savladao PSŽ sa 1:0 (0:0) i po šesti put osvojio trofej Lige šampiona.

Strelac pobedonosnog gola bio je Kingsli Koman u 58. minutu i potvrdio dominaciju Bajerna tokom cele sezone koji je ovogodišnje izdanje elitnog takmičenja završio sa svim pobedama.

foto: EPA/ Lluis Gene

U prvom poluvremenu viđeno je mnogo uzbuđenja na obe strane. Nejmar se našao nekoliko puta u sjajnoj prilici, međutim, ni Levandovski mu nije ostao dužan, ali golova nije bilo.

Finiš prvog dela ostao je obeležen po spornoj odluci sudije Orsatija nakon pada Komana u kaznenom prostoru, kada nije procenio da je to dovoljno za najstrožu kaznu, ipak, PSŽ je u narednom napadu mogao da dođe do gola u najboljem trenutku po njih, ali to se nije dogodilo.

Nastavak meča nije promenio mnogo toga. Obe ekipe su izuzetno napadački nastrojene ušle u drugo poluvreme, a jedini gol na meču delo je Kingsli Komana koji je glavom smestio loptu iza Navasa na asistenciju Kimiha.

Odmah zatim je Bajern pokušao da potvrdi pobedu i postigne pogodak, međutim, Levandovski i strelac Koman nisu imali sreće.

Igrao se 71. minut kada je Mbape pao u šesnaestercu gostiju, ali Orsati se ponovo nije usudio da pokaže na belu tačku, iako je očigledno imao itekako materijala.

Trener Parižana Tomas Tuhel je sa nekoliko što prinudnih, što taktičkih izmena u finišu, pokušao da tako pogura svoju ekipu ka izjednačujućem pogotku, ali to nije urodilo plodom.

Sudija je svirao kraj, a Bajern je postao novi šampion Evrope - šesti put u svojoj istoriji i verovatno najubedljivije ikada. Nemački šampion je to potpuno zaslužio!

foto: EPA/Ronald Wittek

LIGA ŠAMPIONA, FINALE

PSŽ - BAJERN MINHEN 0:1 (0:0)

Strelac: Koman 59. minut

Stadion: Luž u Lisabonu

Sudija: Danijele Orsato (Italija)

PSŽ: Navas – Kerer, Tijago Silva, Kimpembe, Bernat (od 80. Kurzava) – Erera (od 72. Draksler), Markinjos, Paredes (od 65. Verati) – Di Marija (od 80. Čupo Moting), Mbape, Nejmar.

Bajern Minhen: Nojer – Kimih, Boateng (od 25. Zile), Alaba, Dejvis – Alkantara (od 86. Toliso), Gorecka – Gnabri (od 68. Kutinjo), Miler, Koman (od 68. Perišić) – Levandovski.

Sva dešavanja sa ovog finala mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

KRAJ MEČA: Bajern je osvajač Lige šampiona!

92. minut - Au! Velika prilika za PSŽ! Mbape do Nejmara, lopta stiže do Čupomotinga, ali nije se snašao napadač Parižana u završnici!

90. minut - Igraće se još pet minuta u finalu Lige šampiona!

79. minut - Ima vremena za Parižane, ali pita se i Bajern. Nekoliko izmena je izvršio Tomas Tuhel sa nadom da će uspeti njegov tim uspeti da postigne pogodak do kraja.

70. minut - PSŽ će morati da ubaci Ikardija ako želi da izbori bar produžetke. Ostalo je nešto više od dvadeset minuta do kraja, pa nas očekuje izuzetno neizvestan završetak.

63. minut - Bajern se ne zaustavlja, želi da potvrdi pobedu što je pre moguće, pa su nakon pogotka imali još dve stopostotne šanse.

57. minut - GOOOL: Kingsli Koman je strelac! Bajern vodi u finalu Lige šampiona rezultatom 1:0!

46. minut - Nastavljena je utakmica u Lisabonu.

1 / 5 Foto: EPA/ Manu Fernandez

45. minut - Velika prilika za Mbapea! Imao je otvoren šut ka golu, međutim, šut je završio u rukama Nojera. U nastavku akcije je mogao Bajern da dobije penal, ali sudija nije video faul nad Dejvisom.

40. minut - Malo je usporio ritam utakmice, posle furioznih nekoliko minuta totalne ofanzive. Uskoro će i kraj prvog poluvremena.

31. minut - Nestvarna intervencija Navasa, posle sjajnog šuta Levandovskog!

PRVA IZMENA

Zbog povrede Džeroma Boatenga, u igri je Nikolas Zule.

24. minut - Uh! Umalo Di Marija da donese radost svom timu, međutim, lopta odlazi tik preko prečke! Velika sreća za nemačku ekipu.

22. minut - Uzvraća Bajern! Levandovski je uputio udarac iz okreta, međutim stativa spašava Navasa i PSŽ!

15. minut - Čini se da je PSŽ krenuo u totalnu ofanzivu! Nejmar je imao prvu veliku šansu na meču, ali Nojer je pokazao da i dalje nije za penziju.

7. minut - Bez prilika na startu meča. I dalje traje početno odmeravanje snaga.

21.00 - Počela je utakmica!

SASTAVI

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.