Liga Evrope je igra gde uvek na kraju pobedi Sevilja!
Finale Lige Evrope: Inter - Sevilja, Foto: EPA/ Friedemann Vogel

liga evrope, finale

Liga Evrope je igra gde uvek na kraju pobedi Sevilja!

Sva dešavanja sa finala Lige Evrope ste mogli da gledate na našem lajv-blogu

Objavljeno: 23:09h

Liga Evrope slobodno može da promeni ime u Liga Sevilje! Oni jednostavno ne umeju da ne osvoje drugo po kvalitetu takmičenje u Evropi! Šest finala i isto toliko osvojenih trofeja za Špance. Večeras je, u Kelnu, Inter položio oružje pred Lopetegijevom četom - 3:2.

Gledali smo spektakularno finale - sve što fudbal može da nam priredi uradili su Sevilja i Inter, a ekipa iz Andaluzije je pokazala da se trasformiše u nepobedivu silu kada dođe do borbe za peher u Ligi Evrope. Apsolutni rekorderi ovog takmičenja!

Prvo poluvreme utakmice u Kelnu nam je donelo fantastičnu predstavu i čak četiri gola. Posle samo 38 minuta utakmice na semaforu je bilo 2:2.

Već u petom minutu sevnula je kontra Neroazura - Lukaku je pretrčao Dijega Karlosa i bukvalno ga otresao sa svojih leđa, a ovom nije ostalo ništa drugo nego da ruši napadača Intera. Sudija je opravdano dosudio penal, a takav poklon nije moga da ne iskoristi Lukaku.

Sedam minuta kasnije usledio je odgovor Sevilje. Heroj iz polufinala Luk De Jong je ponovo pokazao svoje napadačke sposobnosti. Majstorski je pobegao Godinu i spakovao loptu u mrežu, onako kako najbolje ume - glavom!

Leteći Holanđanin je desetak minuta kasnije doneo potpuni preokret Sevilje i to ponovo glavom! Ovoga puta je iskoristio dobar centarušut Banege, a nebeski skok je bio čudesan.

1 / 4 Foto: EPA/ Friedemann Vogel /

Međutim, radost Sevilje nije dugo trajala. Tri minuta nakon primljenog gola Inter se vratio u igru preko Godina, tragičara kod prvog primljnog gola italijanske ekipe. Štoper Neroazura je postao prvi defanzivac ekipi je postigao gol i u finalu Lige šampiona i u finalu Lige Evope.

Drugo pluvreme je bilo nešto lošije od prvog, Inter jednostavno nije imao rešenja za Sevilju, tražili su put do gola, ali nisu pronazili način da savladaju Bona, koji je ponovo pokazao sjajne golmasnke sposobnosti. Najveću šansu za Inter propustio je Lukaku, koji je izašao sam na Bona, međutim, čuvar mreće Sevilje je izašao kao pobednik iz ovog duela.

Kaznu je serivrao čovek koji je mogao da bude tragičar, Dijego Karlos. Štoper Sevilje se majstorski snašao u kaznenom, makazicama je šutirao ka golu Handanovića, lopta je zakačila Lukakua i završila u golu Intera.

Konteovi momci nisu mogli da se oporave od ovog šoka, dok je Sevilja maestralno zatvorila utakmicu i došla do šestog trofeja u Ligi Evrope!

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg finala Lige Evrope pratite uz "lajv-blog".

KRAJ! SEVILJA JE OSVOJILA LIGU EVROPE!

90. minut - Gledaćemo šest minuta nadoknade, Inter pritiska rivala u poslednjim momentima finala.

74. minut - GOOOOOL: VODI SEVILJA! Štoper Sevilje se fenomenalno snašao u šesnaestercu, lopta je zakačila Lukakua i završila u mreži Handanovića.

65. minut - Kakva odbrana Bona! Lukaku je izašao jedan na jedan sa golmanom Sevilje, ali nije uspeo da matira sjajnog čuvara mreže. Najbolja šansa u drugom poluvremenu. Nova greška Dijega Karlosa. Jezivo loša partija za štopera španskog tima.

57. minut - Odlično je Regilon prošao po levoj strani i šutirao. Lopta je pogodila samo spoljni deo mreže.

55. minut - Neoprezan start Bastona pa mu je sudija pokazao žuti karton.

51. minut - Galjardini je mogao da donese vođstvo Interu, međutim, njegov udarac je blokiran.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena: Sevilja - Inter 2:2

1 / 2 Foto: EPA/ Lars Baron

46. minut - Velika šansa na samom kraju poluvremena. Ponovo je Sevilja zapretila posle prekida, ali je ovoga puta Handanović zaustavio udarac Okamposa.

45. minut - Gledaćemo još minut nadoknade.

Godin je šesti fudbaler u istoriji koji je postigao gol u finalu Lige šampiona i finalu Lige Evrope

36. minut - GOOOOOOL: Ludilooooo! Kakav meč gledamo, Inter dolazi do izjednačenja. Godin je sjajno skočio posle centarušta Brozovića i tako poravnao rezultat.

33. minut - GOOOOOL! PREOKRET SEVILJE!!! Čudesan skok Luk De Jong u kaznenom Intera i novi gol letećeg Holanđanina! Sjajan meč u Kelnu.

22. minut - Okampos je oprobao udarac sa distance. Lopta je prošla pored desne stative. Više šuteva ima Sevilja do sada.

15. minut - Traže novi penal igrači Intera, ali ovoga puta bezuspešno. Karlosa je lopta pogodila u ruku, međutim, sudija nije želeo da pokaže na belu tačku. Sporna situacija. Zbog protesta Konte je dobio žuti karton.

12. minut - GOOOOL: Sevilja dolazi do izjednačenja! Luk De Jong je sjajno pobegao Godinu i sjajnim udarcem glavom smestio loptu u mrežu. Ovo je bilo ekspresno!

5. minut - GOOOL: Sigurna realizacija Romelua Lukakua, koji donosi veliku prednost svom timu već na samom startu.

3. minut - PENAL ZA INTER! Kakav početak utakmice! Sevnula je kontra, Lukaku je kao bik prošao, a Karlos je srušio napadača Intera, te je sudija opravdano dosudio jedanaesterac. Žuti karton za štopera Sevilje. Dijego Karlos ove sezone baš 'voli' da pravi penale.

21.00 - Počelo je finale Lige Evrope!

SASTAVI

Inter: Handanović, Godin, De Fraj, Bastoni, D'Ambrosio, Barela, Brozović, Galjardini, Jang, Martinez, Lukaku.

Sevilja: Bono, Hesus Navas, Kunde, Dijego Karlos, Reguljon, Đordan, Fernando, Banega, Okampos, Suso, De Jong.

HIMNA LIGE EVROPE U DRUGAČIJEM IZDANJU

ŠAMPIONSKI TROFEJ STIGAO U KELN

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.