STANKOVIĆ OTKRIO KO ĆE BITI U NAPADU PROTIV EVROPE: Nismo uspeli da nađemo snimke svih njihovih utakmica!
Dejan Stanković, Foto: Printscreen

TRENER CRVENO-BELIH MIRAN

STANKOVIĆ OTKRIO KO ĆE BITI U NAPADU PROTIV EVROPE: Nismo uspeli da nađemo snimke svih njihovih utakmica!

Crveno-beli su odlično počeli sezonu, sa četiri trijumfa u prva četiri kola, ali Stankoviću to ne daje za pravo da "uzleti"

Objavljeno: 12:37h

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković obratio se novinarima pred utakmicu sa Evropom u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prvi put Stanković ove sezone sastavlja tim ne obazirući se na bonus igrače.

- Poštovanje svima. Nije mi problem da sastavim ekipu ni sa bonusom, jer hvala bogu Crvena zvezda ulaže mnogo u omladinski fudbal poslednjih godina. Videćete, startnih 11 će biti okej, biće jedna ovako lepa ekipa.

Crveno-beli su odlično počeli sezonu, sa četiri trijumfa u prva četiri kola, ali Stankoviću to ne daje za pravo da "uzleti".

- Ja sam uvek spreman za neko sutra. Nećemo sad poleteti. Ide okej, 4/4, poslednja utakmica sa Spartakom je bila lepa, gde se možda videlo i nešto što škripi. To moramo da ispravljamo iz dana u dan. Danas smo se ovde našli zbog Evrope. Krećemo u nešto za šta Crvena zvezda živi. Slatko je kada se priča o evrokupovima. Jedan ozbiljan izazov za sve nas. Radili smo mesec i nešto da bi ušli u ovo takmičenje. Siguran sam da smo spremni, ali to moramo da pokažemo na terenu. Pristup samo treba da bude onakav kakav zahtevaju grb i navijači Crvene zvezde.

Stanković je bio igrač, sada je trener. Šta je tajna nemačkog mentaliteta, posle pobede Bajerna nad Barsom?

- Da pričamo o Bajernu sad? Imam jedan primer iz 1996. godine kada Nemci nisu pobedili, i to baš ovde. Specifična je situacija. Videli smo da Francuska nije igrala u junu svoje prvenstvo. Siniša mi je rekao da su u Italiji jednostavno "overdose". Putovanje, sastanci, opet sve. Nije to više ni fizički, koliko mentalni napor. Zanimljiva će biti ova polufinala, iako mislim da Bajern - Barsa 8:2 nije realno. Treba videti u kakvoj su Španci psihofizičkoj kondiciji došli na turnir. Što pre se sve vrati u normalu, to će biti lakše i fudbalerima.

Da li ćete moći da računate na Boaćija i Pavkova protiv Evrope?

- U ovom trenutku prednost imaju Ben i Tomane. Bilo je i povreda, Tomane je stegao zube zbog ozbiljnog hematoma protiv Spartaka. Volim taj mentalitet. Kada smo počeli da se spuštamo prema našem golu, ušao je, uneo svežinu. Tomane, Ben, Boaći će biti u protokolu, ali Ben je prvi špic i počeće sutra. Promašio je penal, dao dva gola, napravio penal, drago mi je da je stalno u igri. On će početi kao špic.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.