ISPOVEST ALBANCA KOJI JE KRIV ZA DRON U HUMSKOJ: Otkrivena prava istina - zbog jedne stvari traži oproštaj Srba!
Foto: Fonetap

otvorio dušu

ISPOVEST ALBANCA KOJI JE KRIV ZA DRON U HUMSKOJ: Otkrivena prava istina - zbog jedne stvari traži oproštaj Srba!

- Samo sam pokazao istoriju. Naše zastave - kaže Morina u knjizi "1321: Among the Ultras".

Objavljeno: 18:10h

Tog 14. oktobra na stadionu Partizana jedan dron je napravio veliki skandal koji je potresao našu zemlju, kao i čitav region.

Srbija je dočekala Albaniju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i svi su znali da je napetost velika, a da je animozitet između dve zemlje na najvišem mogućem nivou. Nadali smo se da će proći bez incidenata, ali da ne bude tako pobrinuo se Ismaili Morina.

Ovaj čovek je postao junak Albanije, ali je zato sebi zagorčao život i proveo skoro tri godine po zavorima i kunim pritvorima, a i dan danas mora da se osvrće preko ramena. Priču o Morini nam je priredio magazin "Nedeljnik", koji je ekskluzivno priredio deo knjige Džejmsa Montagija "1321; Among the Ultras", u kojoj ovaj engleski novinar donosi priču o Albancu koji je kontrolisao dron na meču Srbije i Albanije.

Bilo je toliko priča i teorija zavere o ovom incidnetu, ali jedina prava istina je ta da je Morina želeo da učini patriotski čin i da se osveti srpskim huliganima za paljenje zastave u Đenovi.

- Kažu da sam uvredio njihovu zastavu. Njihovu veru. Nisam. Samo sam pokazao istoriju. Naše zastave - kaže Morina u knjizi "1321: Among the Ultras".

Istakao je da se kaje samo zbog jedne stvari.

- Zbog jedne jedine stvari: što sam se popeo na crkvu. Ako su se Srbi vernici uvredili zbog toga, žao mi je. Tražim oproštaj što sam se poepo na crkvu. A ostalo? Osećam samo ponos. Sve je to bilo moja ideja. I moja sposobnost. I moja glupost. Ali sve je bilo moje - objasnio je Morina.

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.