LAJPCIG JE NADMAŠIO I CRVENU ZVEZDU: Beograđani su 63 godine držali ovaj rekord!
Foto: EPA/Filip Singer

Istorijska godina

LAJPCIG JE NADMAŠIO I CRVENU ZVEZDU: Beograđani su 63 godine držali ovaj rekord!

Nove stranice istorije su ispisane

Objavljeno: 09:33h

Red Bul Lajpcig, bez sumnje najveće i najprijatnije iznenađenje Lige šampiona, uspeo je da nadmaši uspeh Crvene zvezde od pre čak 63 godine.

"Bikovi" su u četvrtak uveče pobedili Atletiko Madrid i plasirali se u istorijsko prvo polufinale Lige šampiona i tako postali najmlađi klub kome je to pošlo za rukom.

Klub iz Lajpciga je osnovan tek pre 11 godina, i za to vreme je stigao od 5. lige Nemačke do polufinala Lige šampiona. U Bundesligu su ušli tek 2016. godine, a već dve godine zaredom igraju u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

foto: EPA/Miguel A. Lopes

Inače, do četvrtka uveče najmlađi klub po svom osnivanju koji je stigao do polufinala najjačeg klupskog takmičenja bila je kao što rekosmo Crvena zvezda.

Beogradski crveno-beli su samo 12 godina posle svog nastanka, u sezoni 1956/57 stigli do polufinala tadašnjeg Kupa evropskih šampiona, što je bila druga sezona da se to takmičenje uopšte i igra.

Zvezda je tada ispala od Fiorentine, pošto je izgubila 1:0 u Beogradu, a u revanšu u Firenci nije bilo golova.

Takođe, Lajpcig je tek četvrti tim u istoriji koji postoji manje od 25 godina, a koji je došao do četvrtfinala Lige šampiona.

Za mesto u finalu boriće se protiv PSŽ-a, a koji god od ta dva tima da pobedi biće debitant u finalu.

U prva tri kola Superlige najefikasniji tim je Spartak sa 10 golova, a upravo Subotičani večeras (19.00) gostuju Zvezdi na Marakani. Opklada GG3+ nosi kvotu 2,15, a kombinazzija 1&3+ 1,52. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Spartak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.