ISTORIJAAA! LAJPCIG JE U POLUFINALU LIGE ŠAMPIONA: Malerozni Stefan Savić tragičar Atletika! Bikovi protiv PSŽ-a!
Foto: EPA/Miguel A. Lopes

Liga šampiona, 1/4 finale

ISTORIJAAA! LAJPCIG JE U POLUFINALU LIGE ŠAMPIONA: Malerozni Stefan Savić tragičar Atletika! Bikovi protiv PSŽ-a!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 23:09h

Dobili smo još jednog debitantna u polufinalu Lige šampiona! Red Bul Lajpcig je pobedio Atletiko Madrid 2:1 u Lisabonu i plasirao se u istorijsko polufinale za klub.

Ono što već sada sigurno znamo jeste da ćemo u finalu Lige šampiona imati klub koji će po prvi put imati priliku da se bori za "ušati trofej".

Red Bul će u polufinalu igrati protiv PSŽ-a, a s obzirom da je ovo prvi put u istoriji oba kluba da su uopšte stigla do polufinala najjačeg klupskog takmičenja u Evropi.

foto: EPA/Miguel A. Lopes

Nije ovo bila noć za Stefana Savića crnogorskog reprezentativca koga je terao maler cele noći. Od onog sudara glavama kada je zaradio posekotinu i igrao sa čalmom do kraja, pa na kraju do maleroznog trenutka u 88. minutu kada se našao na pogrešnom mestu u pogrešnom trenutku.

Baš od njega se lopta odbila i prevarila Jana Oblaka posle šuta Tajlera Adamsa i to je bio pobednički pogodak na meču.

Prethodno je prvi poluvreme bilo prilično slabo, bez ikakvih izglednijih šansi. Atletiko je nastojao da prilično umrtvi igru, dok su u drugom poluvremenu daleko veću inicijativu i želju za pobedom iskazali "bikovi" iz Lajpciga i za to su nagrađeni pobedom.

foto: EPA/LLuis Gene

Najpre je u 50. minutu Dani Olmo pogodio mrežu Oblaka glavom. Ipak, sa "bele tačke" je izjednačio Žoao Feliks 20 minuta kasnije.

Međutim, to nije pokolebalo izabranike mladog Julijana Nagelsmana, i dalje su igrali svoju igru, imali inicijativu i čekali na tu priliku koja će im omogućiti da postignu pobednički pogodak i to se dogodilo na već opisan način u 88. minutu utakmice.

A videćemo da li će u polufinalu uspeti da iznenade još jednog favorita, iako je i PSŽ-u prvi put da igra meč za mesto u finalu.

U druga dva četvrtfinala se sastaju Barselona - Bajern Minhen (petak 21h) i Mančester Siti - Lion (subota 21h).

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

90+8. minut - KRAJ! Red Bul Lajpcig je pobedio 2:1 Atletiko Madrid.

90+4. minut - Opseda Atletiko gol Red Bula, Savić je bio blizu toga da se dva puta iskupi, ali nije uspeo ni da šutne ka golu Gulašija.

88. minut - GOOOL! Red Bul je na pragu istorijskog polufinala Lige šampiona! Adams je šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta je pogodila Stefana Savića i skrenula i prevarila Jana Oblaka.

80. minut - Borba je velika, ali uglavnomu okviru sredine terena. Stiče se utisak da Atletiko čeka prilike iz kontranapada. Bez izglednih šansi u prethodnih desetak minuta.

70. minut - GOOOL! Feliks je uzeo odgovornost i sigurno pogodio sa penala za izjednačenje 1:1.

69. minut - Penal! Simeoneu se isplatilo uvođenje Žoaa Feliksa. Klosterman je startovao nad njim u svom šesnaestercu, odneo je Portugalca i sudija Marčinjak nije imao druge nego da pokaže na "belu tačku".

61. minut - Žuti karton za Lodija jer je pokušao da iscenira penal. Sudija Šimon Martinjak je video simuliranje i nije imao dilemu da pokaže javnu opomenu igraču Atletika.

50. minut - GOOOL! Ko će kome ako ne svoj svome! Dani Olmo postiže pogodak za vođstvo Lajpciga protiv Atletika. Sjajno je podmetnuo glavu na oštar centaršut Poulsena je lopta je završila u maloj mreži!

45. minut - Kraj prvog poluvremena u kome nije bilo nekih previše izglednih šansi na obe strane.

foto: EPA/LLuis Gene

37. minut - I sada prekid meča zbog teškog sudara Stefana Savića i Klostermana. U skoku je došlo do sudara glavama, obojica su pali na travu i krv im je išla. Doktori im ukazuju pomoć.

foto: EPA/LLuis Gene

24. minut - Igra se poslednjih nekoliko minuta na polovini Atletika, uspeli su igrači nemačkog tima da prebace težište igre na polovinu rivala. Nisu napravili dosad nijednu konkrentu šansu, mada defanziva Jorgandžija ima pune "ruke" posla da odbije nalete "Bikova".

12. minut - Odlična šansa za Atletiko! Karasko i Lodi su kombinovali po levom krilu tečno kombinovali, Belgijanac je na kraju imao šut iz kaznenog koji je, ipak, paradom ukrotio golman nemačkog tima.

foto: EPA/Miguel A Lopes

10. minut - Beležimo i prvi udarac ka golu Red Bula. Posle kornera je najviši u skoku bio Stefan Savić, ali na pravom mestu je bio Gulaši.

5. minut - Uvodi minuti protiču u većem posedu lopte Atletika, ali i dalje obe ekipe izuzetno oprezne, svesne da jedna greška može da košta mnogo.

foto: EPA/ANTONIO COTRIM

21.00 - Sve je spremno za početak utakmice.

20.08 - Poznate su startne postave dve ekipe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.