ON BI MOGAO DA UBEDI MAKEDU DA DOĐE U ZVEZDU: Da li Stanković i crveno-beli mogu da potegnu ovog keca iz rukava?!
Foto: Profimedia

igrali su zajedno

ON BI MOGAO DA UBEDI MAKEDU DA DOĐE U ZVEZDU: Da li Stanković i crveno-beli mogu da potegnu ovog keca iz rukava?!

Imali su produktivnih 6 meseci u Engleskoj

Objavljeno:

Dugo već traju priče i spekulacije oko dolaska Federika Makede u Crvenu zvezdu i još se čeka na neku konkretnu informaciju ili objavu.

Italijanski napadač još nije doneo odluku da li želi da igra za srpskog šampiona, iako je već odlučio da napusti Panatinaikos, a sa Marakane pokušavaju na sve načine da ga ubede.

Ipak, Zvezda i Dejan Stanković bi mogli da izvuku i jednog "keca iz rukava" u ovim pregovorima, naravno, ako već nisu, a taj kec je Nikola Žigić.

foto: Profimedia

Legendarni bivši napadač crveno-belih i Stankovićev saigrač u reprezentaciji Srbiji poznaje Makedu jer su bili saigrači, odnosno igrali su u napadačkom tandemu Birmingema.

Bilo je to u prvoj polovini 2014. godine kada je Italijan došao na pozajmicu među birmingemške "plavce" kako bi u tandemu sa džinom iz Srbije pokušao da obezbedi opstanak u Čempionšipu i u tome su uspeli.

Birmingem je sezonu završio na 21. mestu, baš iznad crte, i spasio se ispadanja u treći rang, odnosno, Ligu 1. Te sezone su stigli i do najbolje 32 ekipe u Ligu kupu, dok su u FA kupu ispali već u prvoj rundi.

Nikola Žigić je te sezone odigrao 36 utakmica i postigao 7 golova, dok je Makeda na 18 mečeva dao 10 golova.

Da podsetimo da je na konferenciji za medije održanoj u četvrtak trener Zvezde Dejan Stanković pohvalno govorio o Makedinim fudbalskim kvalitetima.

- Špic njegovih kvaliteta, posebno u situaciji u kojoj se nalazi, daje mogućnost drugim klubovima da se ubace u trku. Mnogo zavisi od samog igrača, igrač je taj koji će odrediti sudbinu i otići tamo gde oseća da će mu biti najbolje. Barem sam ja tako radio. Radi se na tome u klubu, mogu da kažem da bi Makeda bio ozbiljno pojačanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.