Stara dama nije sponzoruša: Rasipnici, naučite od Juvea kako se radi na transfer pijaci! (VIDEO)
Foto: Reuters/Profimedia

Majstori modernog biznisa

Stara dama nije sponzoruša: Rasipnici, naučite od Juvea kako se radi na transfer pijaci! (VIDEO)

Ne zna se koji prelazni rok od ovih je bio bolji
Objavljeno:

U doba kada se u fudbalu, kao i u ostalim životnim sferama sve vrti oko novca, Juventusova vrhuška sastavljena od Andree Anjelija, Pavela Nedveda, pa i Masimilijana Alegrija pokazala je kako se na pravi način vrti novac, a da se uz to postižu i neki od najboljih rezultata koje je moderni sport video!

Bjankoneri, koji su nanizali pet uzastopnih titula Serije A u poslednjih pet sezona, dokaz su da nije od presudnog značaja da klub ima sponzora, "sugar daddy-ja", tajkuna na čelu, već da uz dobar skauting, praćenje trendova na transfer pijaci, kao i malo sreće, može da se napravi tim koga će se svi plašiti!

Naravno, važno je napomenuti i to da mnogo novca ide na procente agentima, plate i razne druge troškove, ali to nije današnja tema.

Predstavljamo vam najbolje poslove koje je ovaj klub odradio u 21. veku.

1. Sezona 2016/17

Pol Pogba je prodat Mančester junajtedu za rekordnih 118.000.000 evra, posle jedne od najdužih transfer saga u modernom fudbalu, Alvaro Morata je vraćen u Real za 30.000.000 evra, što je sasvim dovoljno za konstataciju da je ovo jedan od najplodonosnijih prelaznih rokova u istoriji kluba. Za tu lovu, dovedeni su Gonzalo Iguain, Miralem Pjanić, Marko Pjaca, Medi Benatija, a trajno je potpisan i Mario Lemina za ukupno 157.000.000 evra. Dakle, uloženo je nepunih 33.000.000 evropskih novčanica, koje je šampion Serije A lagano zaradio na terenu prošle sezone.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.