DŽABE SU PLANIRALI: Publiku na stadionima nećemo skoro videti!
Bundesliga, ilustracija, Foto: EPA / Srdjan Suki

nema rizikovanja

DŽABE SU PLANIRALI: Publiku na stadionima nećemo skoro videti!

"Hiljade navijača na stadionima - to je nešto što se ne uklapa u trenutnu situaciju sa pandemijom korona virusa. To je nepotreban rizik",

Objavljeno: 10.08.2020. 23:54h

Nemački zdravstveni zvaničnici blokirali su planove fudbalskih klubova da se navijači vrate na stadione s početkom nove sezone u Bundesligi.

"Hiljade navijača na stadionima - to je nešto što se ne uklapa u trenutnu situaciju sa pandemijom korona virusa. To je nepotreban rizik", rekao je nemački ministar zdravlja Jens Špan.

Klubovi prve i druge nemačke lige planirali su delimičan povratak navijača na stadione, za šta je Nemačka fudbalska liga izradila poseban protokol.

"Koncept lige je teoretski dobar. Ali, odlučujuće je ono što se svakodnevno dogadja u praksi. Moramo ostati oprezni. Navijači na tribinama bili bi loš signal u trenutnoj situaciji", rekao je Špan.

I 16 ministara zdravlja se na današnjem sastanku složilo da im povratak navijača na stadione nije prioritet. Oni su se jednoglasno složili da stadioni treba da ostanu zatvoreni.

"Trenutno se ne zalažemo za otvaranje stadiona, bar do 31. oktobra. Tada možemo ponovo proceniti situaciju", rekla je Dilek Kalajdži, ministarka države Berlin za zdravstvo, socijalno staranje i ravnopravnost.

Nemačka je do sada registrovala 217.835 slučajeva zaraze korona virusom i relativno nizak broj smrtnih slučajeva, 9.203, u poredjenju sa Francuskom, Španijom i Italijom, ali postoji zabrinutost zbog nedavnog povećanja broja zaraženih. Prošle nedelje je registrovan najveći broj novozareženih na dnevnom nivou u poslednja tri meseca.

Nova sezona u Bundesligi počinje 18. septembra.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media