ESPRESO ANALIZA: Šok terapija Sava Miloševića!
Foto: Starsport©

Buđenje usnulog Partizana

ESPRESO ANALIZA: Šok terapija Sava Miloševića!

Ima li Partizan dovoljno "antitela" da se izbori sa virusom "loših igara" na početku sezone?

Objavljeno: 11:34h
Aleksa Radosavljević

Fudbaleri Partizana loše su počeli sezonu 2020/21 u Superligi. Posle pobede na jedvite jade u Kruševcu, došao je poraz od Novog Pazara, gde su crno-beli platili ceh jednodimenzionalne igre i prezasićenosti nekih fudbalera.

Tu se posebno misli na odbranu, koja je u prva dva meča primila čak četiri gola. Uvideo je to Savo Milošević, zarotirao je u odbrani.

Privremeni kapiten Bojan Ostojić je izgubio mesto u šesnaestercu, a pored njega, žrtve "šok terapije" bili su i desni bek Nemanja Miletić, kao i levi bek Slobodan Urošević.

foto: Starsport©

Upravo je po bokovima "duvala najveća promaja" u Novom Pazaru, pa se Milošević odlučio da Aleksandar Lutovac i Rajko Brežančić budu prekomandovani u prvu postavu, kao i debitant Maki Banjak, koji je protiv Javora odigrao sjajan meč.

Ono što je Milošević zamislio, Lutovac i Brežančić su sjajno sproveli u delo. Uputili su ogroman broj upotrebljivih centaršuteva, za razliku od Miletića i Uroševića, koji u prva dva kola gotovo da nisu imali nijedan (izuzev jednog Miletićevog u Kruševcu).

foto: Starsport©

Lutovac je bežao odbrani Javora kako je stigao, a u drugom poluvremenu se po levoj aut liniji pridružio i Brežančić, koji je imao nekoliko sjajnih prodora, još lepših centaršuteva i najlepših dijagonala preko gotovo celog terena, koje su cepale odbranu novog/starog ivanjičkog superligaša.

Žrtva ove šok terapije bio je Bibars Natho. Maki Banjak je peti stranac u crno-belom taboru, pa je zbog njegovog igranja Izraelac morao da presedi na tribinama.

Kako možemo da načujemo po Humskoj ulici, samo Sadik neće biti "žrtvovan" zbog većeg broja stranaca, jer praktično drugog pouzdanog špica Partizan ni nema (Bojan Matić nije pokazao da ima ono što je potrebno da zaigra u klubu iz Humske, bar za sada), pa će tako, kad Banjak bude igrao, ili Asano, ili Suma, ili opet Natho biti prekomandovani na tribine.

Banjak se pokazao kao dobra kupovina. Bio je pouzdan, delio je lopte saigračima kako je hteo - levom, desnom, kratke, duge - gde se definitivno videla ta Barselonina škola u kojoj je stasavao.

Crno-beli su sačuvali okosnicu tima od prošle godine, pa iako se jasno na prva tri meča videlo koliko će teškoća doneti odlazak Milana Đuričića Đumija (čak i protiv Javora je bilo problema do prvog gola), nagla odluka Sava Miloševića da "šokira" ekipu, za sada je urodila plodom.

Posebne pohvale, dakle, idu na Lutovčev i Brežančićev račun, koji su u odnosu na Miletića i Uroševića pravi ofanzivni bekovi, koji imaju možda čak i izraženija napadačke od defanzivnih karakteristika.

E, sad, koliko će pametno biti koristiti njih u Evropi, ostaje da se vidi, ali za Superligu, gde protiv Partizana i Crvene zvezde praktično svi stanu u "bunker", njih dvojica su više nego dobro rešenje...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.