GOL POSVETIO PREMINULOJ MAJCI I ZAPLAKAO: A sudija mu je za to dao žuti karton! Spartak hoće da istupi iz lige!
Foto: Printscreen/Instagram/crazynorth_ru

nimalo empatije

GOL POSVETIO PREMINULOJ MAJCI I ZAPLAKAO: A sudija mu je za to dao žuti karton! Spartak hoće da istupi iz lige!

Arbitar Kazarcev je na udaru Spartaka iz Moskve, ali i dela javnosti

Objavljeno:

U ruskom fudbalu se podigla velika prašina, jer Spartak iz Moskve je najavio istupanje iz lige zato što je sudija dosudio 2 penala za Soči u meču koji je završen 2:2, ali sto nije sve što na teret arbitra stavljaju ljudi iz moskovskog tima.

Kao posebnu situaciju ističu onu kada je Kazarcev pokazao da striktno poštuje fudbalska pravila, bez imalo empatije, time što je pokazao žuti karton igraču Spartaka, Aleksandru Sobolevu.

Sobolev je u prethodnih nekoliko dana prošao kroz težak gubitak u životu pošto mu je preminula majka. Ipak, uprkos tragediji odlučio je da igra na ovom susretu i igrao je za svoju majku.

Sudbina je napisala da baš on postigne i jedan gol, a kada se to desilo skinuo je dres ispod koga je bila majica sa likom njegove preminule majke. Sobolev je počeo da plače i dresom je brisao suze dok su saigrači pritrčali da ga teše.

Međutim, sudija Kazarcev je strogo poštovao pravila koja nalažu da kada igrač skine dres dobija žuti karton i pokazao je Sobolevu javnu opomenu što je izazvalo žestok revolt u javnosti, a posebno u redovima Spartaka.

Pravila jesu striktna, ali u pojedinim situacijama se ne moraju primeniti, i teško da bi neko zamerio arbitru ili ga kaznio da nije pokazao javnu opomenu Sobolevu, uostalom bilo je nekih takvih primera i ranije.

- Kazarcev je pokazao žuti jer je Sobolev skinuo dres i pokazao fotografiju majke, koja je preminula pre nekoliko dana. Reći će, šta je drugo mogao da uradi jer pravila tako nalažu? Evo šta. Bili Šarp je svojevremeno igrao za Donkaster i sin star dva dana mu je umro. Tri dana nije trenirao, jeo i pio. Na dan utakmice je rekao treneru da želi da igra, dao je gol u 14. minutu, skinuo je dres i pokazao poruku "ovo je za tebe sine".

- Sudija Daren Didmen nije mu pokazao karton, nakon meča je rekao da ga je vodio zdrav razum, a ne pravila. Naravno, nijedna sudijska organizacija ga nije kaznila. I ne bi kaznila ni Kazarceva. Ali, niste ni pomislili da budete čovek i da se ne vodite suvim nizom pravila od koji se uvek mogu napraviti izuzeci vođeni zdravim razumom.

Iako ste dobro videli šta je na majici Soboleva, iako ste videli kako je zario lice u dres da ne vide njegove suze, kako su drugi igrači pohrlili da ga zagrle i uteše - navodi se u saopštenju na Instagram stranici Spartaka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.