Da se naježiš: Ovo su najbolji motivacioni govori u sportu! (VIDEO)
Foto: Gif

kidaj i sebe i protivnika

Da se naježiš: Ovo su najbolji motivacioni govori u sportu! (VIDEO)

Reći prave reči u pravom trenutku, a onda one budu pretočene u surovu i čistu glad za pobedom
Objavljeno: 16:42h

U timu možete imati sve najbolje igrače na svetu, ali to vam ne garantuje pobedu, ako ti igrači koji izađu na teren, o bilo kom sportu da je reč, nisu dovoljno motivisani.

I tu do izražaja dolazi timski duh, ali i uloga trenera. Motivacione govore nije lako držati, neki upale, neki ne i zato se događaju velike pobede i užasni porazi.

Najbolji je onaj motivacioni govor koji igračima donese samouverenost, spremnost i "napaljenost" da pokidaju protivnika na borilištu, a mi smo pronašli nekoliko takvih posle kojih su nastajali neki od najvećih uspeha u svetu sporta.

1. "Mentalitet pobednika" je govor koji je bivši selektor Španije, Luis Aragones održao igračima uoči finala Evropskog prvenstva 2008. godine u kome su na kraju pobedili Nemačku i započeli svoju dominaciju svetskim i evropskim fudbalom.

2. "Polaganje mature" - legendarni govor Veljka Paunovića omladinskim reprezentativcima Srbije uoči finala Mundijalita protiv Brazila 2015. posle čega je ostvaren najveći trijumf u istoriji srpskog fudbala.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.