Superliga kao LŠ: 3.2 gola po meču, Tufegdžićev het-trik, tandem TSC-a i dalje gazi, Spidi i Katai kao na igrici!
Foto: Starsport©

superliga srbije

Superliga kao LŠ: 3.2 gola po meču, Tufegdžićev het-trik, tandem TSC-a i dalje gazi, Spidi i Katai kao na igrici!

Godinama unazad se naše prvenstvo svodilo pod najnefikasnije u Evropi sa vrlo lošim kvalitetom i dosadnim fudbalom, ali sa godinama se i to nepisano pravilo promenilo

Objavljeno: 11:53h

Superliga se na naše terene vratila prethodnog vikenda i odmah je zablistala punim sjajem, bar što se tiče golova.

U drugom kolu najvišeg ranga srpskog fudbala viđena su čak 32 pogotka, što dovodi do podatka da je prosek golova po meču bio iznenađujućih 3.20.

Godinama unazad se naše prvenstvo svodilo pod najnefikasnije u Evropi sa vrlo lošim kvalitetom i dosadnim fudbalom, ali sa godinama se i to nepisano pravilo promenilo.

Tako je sinoć na deset utakmica Superlige viđena prava goleada, a posebno treba istaći mladog vezistu subotičkog Spartaka Lazara Tufegdžića koji je sa tri pogotka obeležio kolo za nama.

foto: Starsport©

Treba spomenuti i tandem Silađi-Lukić koji je nastavio da rešeta protivničke mreže i već u prva dva kola postigao ukupno četiri gola.

Naravno, veliko osveženje su i nova pojačanja Crvene zvezde Katai i Spiridonović koji su se već na startu istakli kao nosioci igre i udarne igle tima sa Marakane, pa su u dva meča zajedno skupili tri gola i isto toliko asistencija. Naravno, njima se pridružio i probuđeni Mirko Ivanić sa po jednim datim i nameštenim golom.

Pravilo o bonus igračima na terenu najbolje je iskoristio mladi Viktor Živojinović iz ekipe Proletera koji sa tri gola deli prvo mesto na listi strelaca sa pomenutim Tufegdžićem.

foto: Starsport©

Pravu poslasticu za kraj doneli su nam fudbaleri Vojvodine i Čukaričkog, gde je konačan rezultat bio 2:2, a vrlo lako je moglo da bude i mnogo više golova.

Lalatović i Veselinović sa svojim ekipama pokazuju zašto su godinama u vrhu našeg fudbala i veoma je lepo gledati utakmice sa otvorenom igrom od prvog minuta na obe strane.

foto: Starsport©

Verujemo da ova efikasnost na startu šampionata nije slučajna i da će se zanimljive situacije i ofanzivan fudbal nastaviti tokom čitave sezone.

U nastavku pogledajte preglede svih utakmica 2. kola Superlige Srbije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.