Stanković progovorio o čoveku koji baš muči Delije, pa otkrio ko je Zvezdina mašinerija!
Foto: Starsport©

NAKON POBEDE

Stanković progovorio o čoveku koji baš muči Delije, pa otkrio ko je Zvezdina mašinerija!

- Sada smo na nekih 60, 70 odsto, ali verujem u momke. Dobro i pošteno rade, tako da sam optimista - ističe strateg srpskog šampiona

Objavljeno:

Crvena zvezda je ostvarila još jednu ubedljivu pobedu, a ovog puta je savladan niški Radnički rezultatom 3:0 u okviru 2. kola Superlige Srbije.

Šef stručnog štaba Dejan Stanković bio je i više nego zadovoljan posle meča.

- Odlična utakmica sa naše strane. Imali smo mali pad koncentracije u drugom poluvremenu, tih prvih petnaestak minuta, gde nam je Radnički napravio šanse, ali to se dešava. Rastemo kroz mečeve, gledaćemo da eliminišemo tu boljku pada koncentracije koju vučemo od pre. Prvi deo igre je bio dobar, igrali smo tečno i to me raduje, takođe sjajno smo vršili presing na izgubljenu loptu, dobro se pozicionirali. Kad budemo eliminisali kratak pad koncentracije, to će biti još bolje. Zadovoljan sam igračima, čestitam im na dobroj igri, u potpunosti su ispoštovali dogovor i siguran sam da ćemo iz meča u meč biti sve bolji. Što se tiče Radničkog, pružili su dobar otpor i želim im puno sreće u nastavku prvenstva - počeo je Stanković.

Smatra šef stručnog štaba našeg tima da ima još prostora za napredak.

- Rekao sam da je meč protiv Novog Pazara za mene bio poslednji pripremni, jer sam znao u kom fizičkom stanju su igrači. Od ovog susreta smo krenuli u takmičarski ritam, dižemo formu i bićemo bolji iz meča u meč. Sada smo na nekih 60, 70 odsto, ali verujem u momke. Dobro i pošteno rade, tako da sam optimista.

Ipak, Stanković uprkos svom zadovoljstvu, želi da što pre eliminiše padove koncentracije.

- Uvek može bolje. Želim da koncentracija bude konstantna, može da se pogreši, ali mora da se zna gde to sme da se desi. Ne možemo da dozvolimo sebi da pravimo banalne greške ispred našeg šesnaesterca. Ako to radimo, gubimo na sigurnosti, pritisnu nas, danas se desilo da nam tako uzmu dve, tri lopte. Međutim, pohvala za momke što je to kratko trajalo i što su se brzo podigli, pa smo nastavili da igramo dobro.

Govorio je Stanković i o Zvezdinim špicevima.

- Tomane radi za ekipu, ali zadatak centarfora je da postiže golove. Imali smo mnogo prilika u prvom poluvremenu, ali realizacija nije bila na nivou. Radimo iz treninga u trening, iz meča u meč, kako bi doveli Tomanea u poziciju da pogađa. Što se Krstovića tiče, on je budućnost kluba, mlad igrač, mnogo je napredovao u Grafičaru i sada je sjajna opcija za nas. Njegovih petanest minuta od danas je pozitivan primer za sve, bio je dobar, kao i Eraković u prošlom meču. Oni treba da se izdižu i da veruju da mogu da uspeju u Zvezdi.

O Veljku Nikoliću govori u superlativima.

- On je već sad ozbiljan igrač. Često se čuje sa klupe da ga pominjem, baš zato što je on naša „mašinerija“ i što daje ritam ekipi. Perfektan momak, dostupan, pun talenta i kvaliteta - podvlači Stanković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.