Zvezdin ples na Marakani protiv Nišlija: Spidi je Dekijeva zver, novi projektil Nikolića i povratnički gol Kataija!
Foto: Starsport©

superliga srbije, 2. kolo

Zvezdin ples na Marakani protiv Nišlija: Spidi je Dekijeva zver, novi projektil Nikolića i povratnički gol Kataija!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 21:01h

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su niški Radnički u derbiju drugog kola Superlige Srbije rezultatom - 3:0.

Izabranici Dejana Stankovića dižu borbenu gotovost pred evropske kvalifikacije i nagoveštavaju da mogu da urade mnogo toga ove sezone, pošto partija sa Marakane može da ohrabri mladog stručnjaka na klupi srpskog šampiona.

Ono što je najupečatljivije sa današnjeg meča jeste timska igra crveno-belih, koji su u nekoliko navrata pokazali kakav napadački arsenal poseduju. Krenuli su crveno-beli veoma agresivno, ali nisu uspeli da opasnije zaprete u većem delu provog poluvremena. Imao je Spiridonović jednu šansu, ali je bio izblokiran.

1 / 9 Foto: Starsport©

Tempo igre je pao, a utakmica nam je donela zatišje pred buru. Blickrig Zvezde u poslednjih dva minuta je potpuno slomio Radnički. Prvo je Veljko Nikolić pogodio sa distance i ponovo demonstrirao kakvu desnu nogu ima, da bi samo dva minuta kasnije Spiridonović krunisao prelepu akciju Zvezde i nesebičan pas Ivanića.

U drugom poluvremenu se videlo koliko El Fardu Ben znači srpskom šampionu i koliko je korisniji od Tomanea. Odmah je zapretio, čak je postigao i gol, koji mu je sudija Lukić opravdano poništio, ali je svima jasno kakav uticaj na igru Zvezde ima.

Konačan rezultat utakmice postavio je Aleksandar Kataiji sa svojim povratničkim golom u dresu Zvezde. Sjajno su kombinovali Spiridonović i Ben, da bi 'srbobranska bitnaga" lagano zatresla mrežu za ubedljivih 3:0.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

88. minut - Pred golom Radničkog našao se i Seku Sanogo, ali siguran je bio golman Ristić.

76. minut - GOOOL! Nova lepa akcija Zvezde, sjajno su kombinovali Spiridonović i Ben, da bi Katai krunisao sve trećim pogotkom!

64. minut - Još jednom su pokušali igrači Zvezde uigranu akciju kod slobodnog udarca. Ben je sa desne strane poslao loptu po zemlji na ivicu kaznenog prostora odakle je šutirao Njegoš Petrović, ali je njegov pokušaj izblokiran.

57. minut - Najbolju šansu za Radinički u drugom delu igre imao je Stojiljković, koji je morao bolje da reaguje u samoj završnici kontre Nišlija.

54. minut - Ivanić promašuje zicer! Sjajno je Ben uposlio "četvorku" Zvezde, koja se veoma loše snašla u ovoj situaciji. Velika razlika u igri srpskog šampiona od kada je Ben na terenu.

51. minut - Sjajna odluka pomoćnika Lazara Lukića, koji je opravdano poništio gol Bena posle centarušta Kataija.

47. minut - Čim je ušao u igru Ben je stvorio šansu, ali nema gola.

46. minut - Nekoliko izmena na početku drugog poluvremena. Ben je ušao umesto Tomanea, dok su kod Nišlija na terenu Gavrić i Kojić.

Poluvreme: Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0

1 / 1 Foto: Starsport©

46. minut - GOOOOL! Nastavlja Spiridonović svoju seriju golova na Marakani. Sjajna akcija i timska igra Crvene zvezde, Ivanić je pokazao nesebičnost, a novi igrač crveno-belih hladnokrvnost. Kakav finiš prvog poluvremena!

43. minut - GOOOL! Bomba Veljka Nikolića sa nekih 18 metera! Ništa nije mogao da uradi golman Nišlija, pošto je mladi vezista šutirao maestralno.

39. minut - Katai je bio u situaciji kakve najviše voli - imao je 1 na 1 sa defanzivcem Radničkog, ali njegov šut je blokirao golman Ristić.

34. minut - Opao je intezitet fudbala na utakmici. Gledamo meč bez mnogo šansi...

foto: Starsport©

26. minut - Pankov je pokušao glavom posle dobrog kornera Kataija. Ostaje 0:0 na Marakani.

18. minut - Lukavi Aleksandar Katai je sjajno proigrao Gobeljića! Svi su mislili da će direktno šutirati iz slobodnog udarca, međutim, uposlio je desnog beka Zvezde, koji je pogodio spolnji deo mreže.

foto: Starsport©

13. minut - Preti Radnički preko Stojiljkovića! Odlično je istrčao po levoj strani i šutirao, ali je Borjan bio siguran.

10. minut - Crveno-beli su nametnuli svoj stil igre od samog početka utakmice, vrše veliki pritisak na zadnju liniju Nišlija i strpljivo čekaju priliku za pogodak.

3. minut - Silovito je krenuo srpski šampion. Prvu ozbiljnu šansu na meču imao je Spiridonović, koga je odlično uposlio Rodić. Defanzivni igrač Radničkog je blokirao udarac novajlije Zvezde.

1 / 4 Foto: Espreso.co.rs

1. minut - Prvi korner za Zvezdu, ali bez većih problema za goste.

foto: Starsport©

19:00 - Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" je počela.

SASTAVI

C. Zvezda: Borjan – Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić – Petrović, Nikolić, Ivanić, Spiridonović, Katai – Tomane

Radnički: Ristić – Bjeličić, Stevanović, Šljivić, Ćirković – Subotić, Pejović – Živković, Pantelić, Mitrović,– Stojiljković

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.