PARTIZANOVA TRAGEDIJA: Poraz crno-belih posle ringišpila u Novom Pazaru - ne može se ovako do titule!
FK Novi Pazar - ilustracija, Foto: Starsport©

Superliga, 2. kolo

PARTIZANOVA TRAGEDIJA: Poraz crno-belih posle ringišpila u Novom Pazaru - ne može se ovako do titule!

Sva dešavanja sa utakmice možete da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 18:55h

Neverovatna utakmica u Novom Pazaru. Gostovao je Partizan, delovalo je na papiru da bi crno-beli ovde mogli da ostvare više nego laku pobedu, ali na kraju se desilo ono sasvim suprotno. Domaćin je slavio sa 3:2 (1:0) i tako se na idealan način oporavio od teškog poraza od Zvezde u prvom kolu.

Od prvog minuta su crno-beli napadali, ali je golman Marko Drobnjak bio nerešiva enigma za njih. I onda, u 22. minutu, kazna za sve pronašaje. Zdjelar je napravio penal, sa bele tačke je Nikola Nedeljković bio precizan.

U drugom delu, izabranici Sava Miloševića su svim snagama napali i to im se isplatilo. Prvo u 59. minutu preko Sejdube Sume posle jednog karambola, a onda u 70. preko Takume Asana.

foto: Starsport©

Milošević je posle toga izvadio iz igre Sumu i Natha, a uveo Lazara Pavlovića i Đorđa Ivanovića. To mu se nije isplatilo, jer se opet desio preokret.

U 73. minutu je precizan bio Nemanja Perić, a onda u 79. neverovatan kiks Bojana Ostojića i pogodak golobradog Šefkije Resića.

Crno-beli sada moraju da se nadaju da će Radnički Niš da natera Crvenu zvezdu na kiks, kako posle svega dva kola ne bi bili u bodovnom zaostatku za večitim rivalom. Taj meč se igra u 19 časova.

Sva dešavanja sa utakmice možete da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ UTAKMICE! Novi Pazar je upisao ogromnu pobedu, verovatno najveću u poslednje tri godine! Teško će Partizan ovako do titule...

80' Đorđe Ivanović je pogodio prečku. Ima jak udarac, ali ovoga puta mu je nekoliko milimetara falilo da bude precizan.

79' GOOOOOOOOOOL! Tragedija Partizana u Novom Pazaru! Domaćin ponovo vodi, ovo je jedna od boljih utakmica koje smo u poslednje vreme imali prilike da gledamo u Superligi. Pravi emotivni "rolerkoster". Kakav kiks Bojana Ostojića, prepustio je loptu domaćinima u opasnoj poziciji, a gol je postigao Šefkija Resić. Neverovatno popodne na jugozapadu Srbije. Inače, oba strelca u nastavku za Novi Pazar bili su rezervisti. Svaka čast Kenanu Kolašincu na izmenama.

77' Dve poprilično čudne izmene Sava Miloševića. Natho je izašao pre nekoliko minuta, ušao je Lazar Pavlović, dok je sada teren napustio Suma, a na njemu je Đorđe Ivanović.

73' GOOOOOOOOOL! Neverovatno, ali Novi Pazar je izjednačio. Nemanja Perić je strelac, a Abdulaje Sise asistent. Da li se Milošević već kaje što ga je pustio u Sandžak?

70' GOOOOOOOOOL! Potpuni preokret u Novom Pazaru. Partizan ponovo "iz keca u dvojku"... Strelac pogotka je Takuma Asano koji je na sjajan način završio akciju posle odličnog dodavanja Sejdube Sume.

60' Nova magična intervencija Drobnjaka. Sadik je šutirao u rašlje iskosa sa leve strane, Drobnjak se opet izvio i izbio loptu u korner.

59' GOOOOOOOOOL! Partizan je izjednačio. Odličan potez mladog Čolića, proigrao je Asana, ovaj je probao da šutne iz dva navrata, izblokiran je, onda se lopta odbila do Sume, koji je tek iz drugog pokušaja uspeo nekako da savlada raspoloženog Drobnjaka.

57' Stopostotnu šansu je imao Novi Pazar, ali je nije iskoristio preko Resića.

53' Nova odbrana Drobnjaka, opet je šutirano pravo u njega. Iskosa iz slobodnog udarca je probao Slobodan Urošević, ali lopta je išla baš po sredini gola.

51' Odmah je pretio Nikola Čolić. Posle odbitka nakon jednog Asanovog lepog prodora i nove dobre intervencije Sisea, šutirao je, lopta se odbila, ali je Drobnjak opet uz malo sreće uspeo da interveniše.

46' Počelo je drugo poluvreme, odmah izmena u ekipi Partizana. Čolić je zamenio Filipa Stevanovića.

POLUVREME! Novi Pazar vodi sa 1:0. Ne može se reći da je zasluženo, ali crno-beli su bili zaista jalovi u završnici. Kada nisu bili jalovi, onda je magično branio golman Marko Drobnjak, koji je skinuo sve što su šutnuli. Inače, Partizan je imao 11 kornera, ali praktično je zapretio možda iz dva. U Kruševcu, u prvom poluvremenu nije uspeo da zapreti ni iz jednog od desetak.

1 / 3 Foto: Starsport©

45+1 - Dobar pas Sume za Sadika, ali divna reakcija Sisea koji je izbacio loptu u korner.

39' Odličan centaršut Natha iz novog slobodnog udarca, sličan kao pre 20-ak minuta, ali još bolja reakcija odbrane domaćih. Samo korner posle svega.

33' Trude se Suma, Sadik, Stevanović, Asano i ekipa, ali od 26. momenta nisu uspeli nijednom da priprete Drobnjaku.

26' Briljira golman Novog Pazara Marko Drobnjak. Vitas je šutirao glavom, ali danas je Drobnjak stavio zid ispred svoje mreže. Za sada, bar...

25' Domaćinima je ovo vođstvo dalo vetar u leđa, ali polako crno-beli opet uspostavljaju terensku inicijativu.

22' GOOOOOOOOL! Vodi Novi Pazar sa 1:0, strelac je Nikola Nedeljković sa bele tačke.

21' ČIST PENAL ZA NOVI PAZAR! Saša Zdjelar je oborio Hadžibulića, i to dok su praktično obojica već ležali na travi. Jedino je pitanje bilo da li je Hadžibulić bio u ofsajdu kada je poslat pas ka njemu, ali nije, bio je u liniji.

20' Kakva sada sebičnost Nemanje Dragutinovića, napadača Novog Pazara. Imao je situaciju da uposli Tomića na drugoj stativi, koji je bio u idealnoj poziciji, ali se odlučio da sam šutne. Stopostotna prilika otišla je u zaborav, katastrofalna reakcija defanzivaca Partizana nije iskorišćena. Ostojić i Vitas kao da nisu ni bili tu.

18' Odličan pokušaj Natha, opet sjajna reakcija Marka Drobnjaka na golu Novog Pazara. Veoma je raspoložen za sada čuvar mreže tima sa jugozapada Srbije.

13' Umalo da Sise postigne gol i to za Partizan. Centrirao je Natho iz slobodnjaka, a ispred Sadika je Gvinejac intervenisao. Tom prilikom, umalo da savlada Drobnjaka, ali je golman bio priseban i rešio je situaciju u svoju korist.

11' Grčevito se brane Pazarci. Sadik im pravi mnogo problema, a čini se da za sada nemaju rešenja ni za Takumu Asana. Tri šuta u okvir gola domaćina za sada, ali nijedan preterano opasan.

3' Opet je probao Sadik, veoma dobro, ali pravo u golmana Drobnjaka sa 20-ak metara. Deluje kao da se naljutio na sebe zbog takvog udarca.

2' Prvi udarac na meču. Probao je Sadik posle solo akcije, ali samo korner.

1' Utakmica je počela!

16.58 - Na poslednjih šest gostovanja u Novom Pazaru, Partizan je slavio samo jednom. Tada se igrala sezona 2017, kada je uzeta dupla kruna sa Markom Nikolićem.

16.44 - Polako se vrše poslednje pripreme za početak meča.

15.40 - Poznati su i sastavi za današnji meč:

NOVI PAZAR (4-4-2): Drobnjak - Sise, Vukajlović, Kurdić, Nedeljković - Delimeđac, Kovačević, Tomić, Kecap - Dragutinović, Hadžibulić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević - Zdjelar, Natho - F. Stevanović, Suma, Asano - Sadik.

Kao što možete da vidite, crno-beli su izveli isti sastav kao u Kruševcu, dok će za Novi Pazar igrati momak koji nije prošao probu u Partizanu - Abdulaje Sise.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.