NAJBOLJI DRUGAR IZ DETINJSTVA SPALIO MIHI KUĆU: Čak je i zapucao na Sinišinu sliku, a onda su se sreli...
Siniša Mihajlović, Foto: Profimedia

TEŠKE TEME...

NAJBOLJI DRUGAR IZ DETINJSTVA SPALIO MIHI KUĆU: Čak je i zapucao na Sinišinu sliku, a onda su se sreli...

Ako je neko prošao put preko trnja do najviših zvezda, onda je to gospodin "Božja levica"

Objavljeno: 13:39h

Život nije mazio Sinišu Mihajlovića, koji se, nadamo se, izborio sa akutnom leukemijom, a koji je još od mladih dana imao mnogo problema. Takođe onih za koje on ni na koji način nije bio kriv.

Počev od 1991, kada je njegova porodica zbog rata napustila Borovo selo, koje je četiri godine kasnije pogodila "Oluja", hrvatska akcija proterivanja Srba.

U svoju kuću se vratio tek 25 godina kasnije, kada je, kamufliran sa kapom i naočarima, došao da vidi gde je odrastao i proveo detinjstvo.

Tu odluku doneo je u decembru 2015, pošto je tri noći zaredom sanjao rodno mesto. U društvu brata Dražena i kuma, takođe proslavljenog fudbalera, Miroslava Tanjge tada je posetio svoju kuću, kao i školu i teren na kome je napravio prve igračke korake.

Operacija Oluja
Operacija Oluja foto: Profimedia, prentscreen youtube

Miha nije mogao da izdrži, pred naletom sećanja, na kućnom pragu je zaplakao!

Mihajlović je u biografiji "Božja levica" priznao koliko je teško podneo rat na teritoriji nekadašnje SFRJ.

- Pod mojim pritiskom, roditelji su spakovali najnužnije stvari i doselili se u Beograd. Priključio nam se i brat Dražen. Posle je do nas stigla vest da je naša kuća u Borovu minirana i da je neko ispalio metak u moju sliku na zidu. U tom groznom činu bilo je određene simbolike, poruka je bila više nego jasna. Ko je mogao baciti bombu na našu kuću? Ko je i zašto pucao u moju i Draženovu sliku? Ta pitanja su me proganjala dok napokon nisam saznao istinu. To je učinio Stipe, jedan od mojih najboljih drugova iz detinjstva, kojeg sam doživljavao kao brata. Videli smo se 2000. godine u Zagrebu. Došao je u hotel i pitao me da li sve znam. Priznao mi je da je zapalio kuću, ali i spasao moje roditelje. Oprostio sam mu - piše u knjizi koju je 2012. napisao Miroslav Gavrilović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.