ZVEZDA MOŽE NA DINAMO, PARTIZAN NA HAJDUK: UEFA donela odluku da opet spoji Srbe, Hrvate i Bošnjake - a Kosovo?
Ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen

NOVITET!

ZVEZDA MOŽE NA DINAMO, PARTIZAN NA HAJDUK: UEFA donela odluku da opet spoji Srbe, Hrvate i Bošnjake - a Kosovo?

Svi znamo za pravilo da bivše jugoslovenske ekipe ne mogu da igraju jedna protiv druge u kvalifikacijama, ali pošto ove sezone nema publike, doći će do promene

Objavljeno: 13:00h

Polako se bliže nove evropske kvalifikacije. U Ligi šampiona će se takmičiti Crvena zvezda, dok će iz Srbije u Ligi Evrope probati da se okušaju Partizan, Vojvodina i TSC.

Veoma interesantne informacije mogu se načuti po fudbalskim kuloarima, a to je da od ove sezone, pošto će se igrati bez publike, naši klubovi konačno mogu u kvalifikacijama da se sastanu sa Hrvatima i Bosancima.

Tačnije, Zvezda bi mogla u drugom kolu da igra sa Sarajevom, u trećem sa Dinamom iz Zagreba, kada je Liga šampiona u pitanju.

Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb foto: Printscreen/Arena Sport

Kada se radi o Ligi Evrope, Partizan već u prvom kolu može da bude spojen žrebom sa Željezničarom ili Borcem iz Banjaluke, dok u drugom može da ga dočeka duel protiv Osijeka, a u trećem su mogući dueli sa Hajdukom iz Splita i Rijekom.

Ono što i dalje neće biti moguće, to su susreti srpskih klubova sa onima iz takozvanog Kosova, a "kosovske" ekipe neće moći da igraju ni sa onima iz BiH, jer ta zemlja i dalje nije priznala nezavisnost naše južne pokrajine, pa postoje određene tenzije.

Takođe, Jermeni će moći da igraju sa Azerbejdžancima, kao i Rusi sa Ukrajincima, tako da se slobodno može reći da je korona malo "unormalila" fudbalske relacije na Starom kontinentu. Bar kada su evrokupovi u pitanju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.