PARTIZANOVA PRVA 3 BODA UZ PREOKRET U KRUŠEVCU: Spasio ih Natho s penala! Teške povrede Markeca i golmana Napretka
FK Partizan, Foto: Starsport©

Superliga, 1. kolo

PARTIZANOVA PRVA 3 BODA UZ PREOKRET U KRUŠEVCU: Spasio ih Natho s penala! Teške povrede Markeca i golmana Napretka

Sva dešavanja sa meča ste pratili uz naš "lajv-blog"...

Objavljeno: 20:56h

Partizan je upisao prvu pobedu 3:1 u Superligi Srbije u novoj sezoni. Crno-beli su uspeli uz prilične muke da osvoje tri boda na gostovanju Napretku u Kruševcu u 1. kolu domaćeg prvenstva.

Nisu prikazali neku preterano dobru igru gosti iz Beograda na startu sezone i osim rezultata čini se da nema puno stvari kojima trener Savo Milošević može biti zadovoljan posle ove premijere.

Kruševljani su bili, kao i često tokom prethodnih sezona, tvrd orah i pokazali su zube fvorizovanim gostima, posebno u prvom poluvremenu kada su izveli nekoliko ozbiljnih kontranapada.

Dobro su sa tri linije zaustavili sve prilaze svom golu i čekali svoje šanse, a za to su bili i nagrađeni u poslednjem minutu prvog poluvremena kada je njihov najbolji igrač u prvih 45 minuta Srđan Kočić (19) uspeo da iskoristi zbunjenost odbrane Partizana, izbegne ofsajd i zatrese mrežu mladog Popovića.

1 / 3 Foto: Starsport©

Ipak, čim se krenulo s centra u drugom poluvremenu, gosti su izjednačili preko Lazara Markovića koji je ušao u igru sa klupe, ali tom prilikom se dogodio veliki peh za obe ekipe.

U duelu kod gola Partizana povredili su se i Marković koji je odmah morao van terena, dok je golman domaćih prevezen ambulantnim kolima u bolnicu, jer je zadobio prelom noge prema prvim informacijama.

Nakon toga se poprilično sve promenilo na terenu, gosti su preuzeli potpunu kontrolu lopte, ali su tek sporadično imali neke opasne napade i šanse i činilo se čak u jednom trenutku da bi 1:1 mogao da ostane krajnji rezultat.

foto: Starsport©

Kako se bližio finiš, igrači oba tima su bili sve nervozniji, bilo je varnica na terenu i onda u 85. minutu sudija Grujić pokazuje na "belu tačku" zbog povlačenja Ostojića u kaznenom prostoru Napretka, a s penala je siguran bio Natho i tako napravio preokret.

Bunili su se zbog toga domaći, ali njihovi apeli nisu urodili plodom. U nastavku jedva i da se igralo, da bi onda u 95. minutu sve rešio mladi Čolić svojim prvim golom u seniorskoj karijeri u dresu Partizana.

NAPREDAK - PARTIZAN 1:3 (1:0) (Kočić 45+2 - Marković 46, Natho 86, Čolić 90+5)

NAPREDAK: Živković (od 51. Jordanov), Stević, Mršić, Marinković, Leković, Kostić, Milovanović (od 78. Živanović), Spremo, Markoski, Kočić (od 70. Mijić), Abubakar.

PARTIZAN: Popović, Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević, Zdjelar, Natho, F. Stevanović (od 46. Marković, od 56. Čolić), Suma (od 89. Šćekić), Asano (od 80. Ivanović), Sadik.

1 / 29 Foto: Starsport©

Sva dešavanja sa meča ste pratili uz naš "lajv-blog"...

90+5. minut - GOOOL! Nikola Čolić potvrđuje tri boda za Partizan svojim prvim golom u seniorskoj karijeri u Superligi Srbije. Sav posao je odradio Sadik koji je izmešao odbranu domaćih, ali je njegov udarac uspeo izletanjem da odbrani Jordanov. Ipak lopta se odbila do Čolića kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

90. minut - Sudija Grujić daje sada žuti karton treneru Napretka i crveni karton jednom od njegovih članova stručnog štaba. Ujedno su nastavili da se bune Kruševljani, jer je sudija najpre pokazao 10 minuta nadoknade, pa promenio u 5 minuta do kraja meča.

86. minut - GOOOL! Natho lako vara Jordanova sa "bele tačke" i donosi vođstvo 2:1 Partizanu.

85. minut - PENAL! Crno-belima je dosuđen jedanaesterac. Grujić pokazuje na "belu tačku" zbog povlačenja Ostojića u kaznenom prostoru domaćih prilikom izvođenja kornera.

83. minut - Malo se rasplamsala borba na terenu kako se bliži sam finiš. Partizan napada svim silama, ali i Napredak ozbiljno preti.

70. minut - Dobra sada prilika niotkuda za Uroševića koji je odmah šutirao, ali je na mestu bio mladi Jordanov.

66. minut - Tražili su sada igrači Partizana i klupa jedanaesterac za svoj tim, jer smatraju da je lopta pogodila u ruku jednog igrača Napretka u kaznenom prostoru, ali na usporenom snimku rekli bismo da to nije bilo tako.

57. minut - Sada varnice na terenu između Uroševića i Mrkića, ali sudija daje obojici po žuti karton i smiruje ih.

51. minut - Auh! Sada ni Marković definitivno ne može da nastavi meč, jer je priliko duela sa Živkovićem i on dobio udarac kod postizanja gola, pa tako obojica igrača koji su bili akteri su morali van igre. Umesto Markeca u igri je mladi Čolić.

47. minut - Izgleda da je tešku povredu zaradio golman domaćih Mladen Živković. Nekoliko minuta mu se ukazivala pomoć, da bi potom ušla i ambulantna kola kako bi ga prevezla u bolnicu. Na osnovu ovoga što vidimo izgleda da je reč o teškoj povredi kolena. Umesto njega je na golu u nastavku mladi Aleksa Jordanov.

46. minut - GOOOL! Odmah se Miloševiću isplatila izmena. Lazar Marković već posle 30 sekundi na terenu postiže gol za izjednačenje. A izgleda da je tom prilikom dobio i udarac, kao i golman Napretka Živković.

46. minut - Kreće drugo poluvreme. U obe ekipe je izvršena po jedna izmena. U ekipi Napretka je u Mrkić umesto Markoskog, dok je Lazar Marković ušao umesto nevidljivog Filipa Stevanovića.

47. minut - GOOOL! Ono što malopre propustio Kočić, sada je nadoknadio. Loše je posle kornera loptu izbacio Asano, pravo na nogu jednom igraču Napretka koji je prosledio do usamljenog Kočića u šesnaestercu, a ovaj pogađa malu mrežu.

foto: Starsport©

45. minut - Nova velika opasnost pred golom Partizana. Ponovo sjajan kontranapad crvenih, Abubakar je sjajno podbo loptu za Kočića, koji je bio brži od Popovića, i uspeo je da ga prebaci, ali je lopta bila prespora pa je ispred nebranjenog gola Ostojić izbacio.

43. minut - Možda i najbolja prilika za Partizan. Sjajno je ubačena lopta Asanu na stranu u šesnaestercu, imao je prostora da se nameti na šut, ali je Spremo stigao da blokira to i ublaži jačinu udarca pa je Živković uhvatio tu loptu.

39. minut - Beležimo još jednu dobru akciju domaćih. Spremo je zaustavio Asana i krenuo napred pa ubacio loptu u prazan prostor za Oumarua, ali je njegov udarac prvo uspeo da ublaži Popović i potom i uhvati loptu iz drugog puta.

1 / 5 Foto: Starsport©

36. minut - Partizan je posle one pauze za osveženje preuzeo kontrolu lopte, ali odlično su domaći zatvorili sve prilaze svom golu, pa osim one solidne prilike kada se Miletić ubacio iz drugog plana, nije bilo nikakve opasnosti po gol Živkovića.

23. minut - Kakva sada šansa za Sumu, ali mu je falilo visine. Sadik je Odlično video saigrača kako utrčava u peterac i samo mu podigao loptu, ali je Gvinejac malo podletio pod nju i glavom šutirao preko gola, a bio je neometan.

17. minut - Popović sada odlično brani Steviću koji je oteo loptu Stevanoviću na sredini terena i stuštio se ka golu Partizana, bila je to kontra, ali na pravom mestu je bio mladi čuvar mreže crno-belih.

14. minut - Prva velika pretnja za gol Napretka. Odličan šut Zdjelara sa nešto više od 20 metara ali lopta odlazi iznad prečke.

1 / 5 Foto: Starsport©

8. minut - Prvi korner na meču za Partizan. Brz napad su izveli crno-beli, Urošević je potražio centaršutom u šesnaestercu Sadika, ali je defanzivac Napretka ispucao loptu u gol-aut.

17.00 - Počela je utakmica u Kruševcu.

17.00 - Poznati su sastavi ekipa:

Napredak: Živković, Stević, Mršić, Marinković, Leković, Kostić, Milovanović, Spremo, Markoski, Kočić, Oumaru.

Partizan: Popović, Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević, Zdjelar, Natho, Suma, Stevanović, Asano, Sadik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.