VAPAJ BRITANCA IZ DINAMO ZAGREBA: Ovo mi je najstrašnije iskustvo u životu, odmah sam nazvao mamu i tatu!
Foto: Profimedia

BAš se uplašio

VAPAJ BRITANCA IZ DINAMO ZAGREBA: Ovo mi je najstrašnije iskustvo u životu, odmah sam nazvao mamu i tatu!

Bio je to transfer zbog kog su mnogi na Emirejtsu čupali kosu, kakav se ne događa svaki dan. I koji podseća na dolazak Danija Olma iz Barselone

Objavljeno:

Robi Barton je prvi Britanac u Dinamu iz Zagreba, a stigao je prošle zime. Za vreme zemljotresa bio je u Zagrebu i proživljavao strahote. Uveren je kako je dolazak u Dinamo iz Arsenala bio pravi potez.

Bio je to transfer zbog kog su mnogi na Emirejtsu čupali kosu, kakav se ne događa svaki dan. I koji podseća na dolazak Danija Olma iz Barselone.

Velšanin Robi Barton (20) prošle je zime dres Arsenala, gde je bio kapiten u drugoj ekipi, zamenio Dinamovim. No brzo nakon dolaska njega je, kao i sve stanovnike Zagreba i okoline, pogodio šok zemljotres 22. januara od 5,5 stepeni po Rihteru.

- Bilo je ludo, verovatno najstrašnije iskustvo u mom životu. Bilo je čudno jer sam ostao sam tu i nisam znao šta da radim. Nikad pre nisam doživeo zemljotres pa nisam znao kako da se nosim s tim - rekao je Barton u velikom intervjuu za The Sun i dodao:

- Prvo sam nazvao mamu i tatu u 6 ujutro. Bilo mi je žao jer su bili s druge strane telefonske linije i nisu ništa mogli da učine. Potres je bio najjači u Zagrebu od 1880. godine. Probudio me, čuo sam kako mi ormari skakuću i krevet se trese.

- Stan mi je bio oštećen. Nekoliko je zidova popucalo, bojler je eksplodirao i curilo je posvuda. Morao sam da ga pošaljem na popravku. Grad je dosta star i oštećeno je puno zgrada. Nadam se da je sad sve u redu i da će se situacija smiriti - rekao je Barton za San.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.