UMRO LEGENDARNI TATA: Oteli ga pred finale Kupa, napravio podvig na Mundijalu - sad svi plaču za njim!
Lopta - ilustracija, Foto: EPA/Jeon Heon-Kyun

VELIKI ČOVEK JE PREMINUO

UMRO LEGENDARNI TATA: Oteli ga pred finale Kupa, napravio podvig na Mundijalu - sad svi plaču za njim!

Fudbalski svet je u suzama

Objavljeno: 13:46h

Fudbalska reprezentacija Kameruna je napravila fascinantan rezultat na Mundijalu u Italiji pre 30 godina, stigli su do četvrtfinala, na šampionat su došli kao prvaci Afrike i odmah na početku šokirali Argentinu pobedom od 1:0. Rože Mila je bio najveća zvezda tog tima, ali je kapiten i lider bio Stiven Tata (Stephen Tataw).

Ovaj snažni defanzivac je predvodio afričku selekciju, povredio se u produžecima protiv Engleza kada je posle velike borbe Kamerun eliminisan.

Tata je igrao desnog beka, mada je po potrebi bio i štoper, a zanimljivo da posle sjajnih partija nije otišao u Evropu. Bio je na probi u KPR, ali menadžer Houv nije hteo da ga angažuje.

Vratio se u domovinu, karijeru je završio igrajući sredinom poslednje decenije u Japanu, jednu godinu za Tosu koji je propao, pa se fudbaler povukao u 33. godini. Nastupio je za Kamerun i 1994. na Mundijalu, bio je pred krajem karijere, za "Lavove" je odigrao 63 meča i dao 3 gola.

Inače, 1992. o čemu piše u svojoj knjizi "Fudbalom protiv neprijatelja" Sajmon Kuper, pred finale kamerunskog kupa 1992. otela su ga četvorica naoružanih ljudi i pretukli da ne bi igrao za Olimpik protiv Dijamanta Jaundea. On je ipak izašao na teren, bio kapiten, nad njim je napravljen penal posle koga je postignut jedini gol na meču, pa je podigao pehar na kraju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.