DE LAURENTIS ZAKUKAO ZBOG MEČA U BARSELONI: Zar stvarno moramo tamo da igramo?!
Aurelio de Laurentis, Foto: Dami Dervišagić

situacija je loša

DE LAURENTIS ZAKUKAO ZBOG MEČA U BARSELONI: Zar stvarno moramo tamo da igramo?!

Da li je u pravu?

Objavljeno: 21:56h

Predsednik fudbalskog kluba Napoli Aurelio de Laurentis izrazio je zabrinutost zbog puta svog kluba u Barselonu na revanš meč osmine finala Lige šampiopna zbog porasta broja slučajeva korona virusa u Španiji.

Utakmica Barselona - Napoli zakazana je za 8. avgust. Prvi meč završen je 1:1, a pobednik će se plasirati u četvrtfinale koje će se igrati u Lisabonu.

"Ako su odlučili da završnicu Lige šampiona igraju u Lisabonu, a Lige Evropa u Nemačkoj, pa mislim da možemo ovaj meč da odigramo u Portugalu ili Nemačkoj", rekao je De Laurentis.

"Ne razumem zašto mora da ostane u gradu u kojem je kritična situacija", dodao je on.

Mediji su ranije preneli da je Evropska fudbalska unija (Uefa) kontaktirala nadležne u Kataloniji oko zdravstvene situacije kako bi se osigurala bezbednost svih učesnika.

Direktor javnog zdravstva Katalonije Žozep Argimon je rekao da su regionalni zdravstveni zvaničnici odgovorili na pismo Uefa.

"Odgovorili smo da je Barselona sigurno mesto, ništa više. Ovo je pitanje koje Uefa postavlja svim gradovima u kojima se igraju utakmice tako da sam iznenadjen ovom bukom koja se digla", rekao je on.

Stadioni Gimaraeša i Porta u Portugalu su spremni da preuzmu organizaciju te utakmice ako bude potrebno, ali španski mediji naveli su da se očekuje da će utakmica ipak biti odigrana u Barseloni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.