NEVEROVATNE CIFRE: Pogledajte koliko zarađuju sudije u Srbiji!
Novak Simović na Večitom derbiju, Foto: Starsport©

fina svota novca

NEVEROVATNE CIFRE: Pogledajte koliko zarađuju sudije u Srbiji!

Šta kažete na ovo?

Objavljeno:

Kada god pomenete sudiej u Srbiji većini navijača se diže kosa na glavi. Jednostavno, sudije nisu voljene i teško da će ikada biti. Posao im je takav da su uvek između dve vatre, a svaka njihova greška biva predmet raznih kometara.

Ipak, oni su veoma dobro plaćeni za svoj posao, posebno sudije u Superligi Srbije, gde po meču zarade 457 evra. Kada pogledamo ostale delantosti i plate, možemo da kažemo da zarađuju veoma fin novac.

Pomoćnici dobijaju naknadu od 36 hiljada dinara, dok četvrti sudija zarađuje 24 hiljade dinara po utakmici.

Kada je reč Prvoj ligi Srbije, tu cifre znatno manje, ali i tu može fino da se zaradi. Glavni sudija se plaća 30 hiljada dinara, pomoćnici 20 hiljada dinara, a četvrti sudija 16 hiljada dinara, prenosi Informer.

– Sudije u Srbiji žive bolje nego iko. Jedan mesečno može da sudi tri utakmice, a to je zarada od 162.000 dinara. I kad bi još dobio jednom da bude četvrti arbitar, pa da sudi mlađim kategorijama ili možda Kup utakmice, znači da mesečno može da izađe i na 200.000 dinara. Suđenje kod nas nije profesionalno, nego neka vrsta hobija, pošto većina sudija ima i druge poslove. Dok god se ne uredi da suđenje bude profesionalno, postojaće mogućnost da se manipuliše arbitrima – rekao je Raka Đurović.

Naravno, u odnosu na druge evropske lige cifre su znatno manje. Na primer u Španiji sudija zaradi 6.150 evra po meču, a pomoćnici 3.000 evra i to je rekord.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.