SRBIJA I OFK BEOGRAD ZAVIJENI U CRNO: Posle Ilije Petkovića umrla još jedna legenda Romantičara čuvena po rekordu!
Foto: AP

Tuga

SRBIJA I OFK BEOGRAD ZAVIJENI U CRNO: Posle Ilije Petkovića umrla još jedna legenda Romantičara čuvena po rekordu!

Nikada u karijeri nije sedeo na klupi za rezervne igrače

Objavljeno: 12:42h

Srpski fudbal i OFK Beograd su zavijeni u crno! Još jedna legenda "romantičara" posle Ilije Petkovića je preminula. Božidar Milenković jedna od ikona kluba s Karaburme je preminuo u 66. godini.

Milenković je tokom 11 godina u prvom timu OFK Beograda odigrao 271 utakmicu (postigao 16 golova) u prvoligaškoj i drugoligaškoj konkurenciji, a samo jednom je zamenjen na utakmici sa splitskim Hajdukom kad je zadobio teži potres mozga.

Još je neverovatniji podatak da nikada nije sedeo na klupi za rezervne igrače.

Rođen je 6. marta 1954. u Vlasotincu. Prve lekcije o fudbalu naučio je u lokalnoj Vlasini, a od 1973. do 19745. igrao je za Dubočicu iz Leskovca. U leto 1975. dolazi u OFK Beograd.

Za prvi tim debitovao je 17. avgusta iste godine u meču sa Slobodom iz Tuzle i bio strelac jednog gola. Na Karaburmi ostaje do 1986. kada se otisnuo preko Atlantskog okeana u Kanadu, gde je tri godine kasnije, uz povremen povratke u OFK završio karijeru.

Bez "romantike" nije mogao. Ostao je u klubu, kao trener, direktor stadiona, šef stručnog štaba i generalni sekretar.

Mogao je da igra na više pozicija, ali je najzapaženiji bio u ulozi libera. Bio je smiren, hladnokrvan, tehnički i taktički odlično obučen, lako je pronalazio rešenja, te je zbog toga dugo bio i kapiten tima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.