NE TRČI NEGO LETI KAO ZMAJ: U Voždovcu igra najbrži igrač Evrope! Mbape, Salah i Sane gutaju prašinu iza njega!
Foto: FK Voždovac

zmajski brz

NE TRČI NEGO LETI KAO ZMAJ: U Voždovcu igra najbrži igrač Evrope! Mbape, Salah i Sane gutaju prašinu iza njega!

Mladi fudbaler je na prijateljskom meču ostvario brzinu kakva se ne viđa često

Objavljeno:

Vest koja deluje prosto neverovatno, ali je istinita i činjenično dokaziva - Voždovac u svojim redovima ima jednog od najbržih fudbalera u Evropi! I to ni manje ni više nego momka od 17 godina, Luku Cvetićanina!

Cvetićanin je došao u redove "zmajeva" kao jedan od najtalentovanijih igrača generacije rođene 2003. godine i jedan od bisera srpskog fudbala, a sada to dokazuje i svojim fizičkim sposobnostima koje ga izdvajaju na svetskom nivou!

Naime, u kontrolnom meču koji je Voždovac u sredu igrao protiv ekipe IMT, Cvetićanin je dostigao neverovatnu brzinu od 35,2 kilometara na čas prema pokazateljima GPS tehonologije koju igrači Voždovca nose na treninzima i utakmicama.

Da bi stvorili sliku o tome koliko je ovo sjajan rezultat navešćemo da su po dostupnim podacima eminentnog francuskog lista "Le Figaro" među 10 bržih najbržih fudbalera na svetu i Liroj Sane (35,04 km na čas), Mo Salah (35 km na čas) kao i Kingsli Koman koji ima brzinu identičnu Salahu, a Cvetićanin je po postignutom rezultatu ispred njih!

Kao najbrži kotira se Kilijan Mbape sa brzinom od 36 km na čas, ali Cvetićanin nije daleko ni od njega.

Kondicioni trener Voždovca Marko Kuridža napominje da je Cvetićanin postigao sjajan rezultat, ali da je jako mlad i da njegova brzina u budućnosti može biti čak i veća.

- Luka je došao u naš klub jako mlad sa 16 godina i sa hroničnim povredama zadnje lože koje su karakteristične za sprintere. Uspeli smo da saniramo sve povrede, u sjajnoj je fizičkoj formi i konstatan je što za njega mnogo znači. Na svakom treningu njegovi sprintevi su iznosili preko 34 kilometara na sat, ali rezultat postignut u meču protiv IMT-a je izvanredan pokazatelj i nema sumnje da on tek može da popravi svoju brzinu sa obzirom da ima samo 17 godina. Mislim da je on trenutno najbrži srpski fudbaler i jedan od najbržih u Evropi - zaključio je Kuridža.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.