33 u prvom timu i još 7 na pozajmicama: Zvezda prenatrpala igrački kadar, a od odlazaka ništa - ko je kriv za to?
Foto: Starsport©

rezime

33 u prvom timu i još 7 na pozajmicama: Zvezda prenatrpala igrački kadar, a od odlazaka ništa - ko je kriv za to?

Sportski sektor je u poslednjih nekoliko sezona doveo ogroman broj igrača u klub, a nešto što brine i ne uliva poverenje i sigurnost su sve teže prodaje fudbalera i nagomilavanje "rostera"

Objavljeno: 16:50h
Nikola Husein

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković i sportski direktor Mitar Mrkela izašli su u četvrtak pred novinare u Staroj Pazovi, gde se fudbaleri srpskog šampiona pripremaju za početak naredne sezone.

Šef stručnog štaba je istakao zadovoljstvo kako trenutno izgleda njegova ekipa, uz konstataciju da ne bi imao ništa protiv ako ne bude došlo još pojačanja do kraja prelaznog roka, ali smatra da je tim formiran 80%, pa je pitanje da li je taj ostatak od 20 procenata vezan za još neku pridošlicu na Marakani.

Ipak, ono što navijače i javnost mnogo više zanima su odlasci...

Sportski sektor je u poslednjih nekoliko sezona doveo ogroman broj igrača u klub, a nešto što brine i ne uliva poverenje i sigurnost su sve teže prodaje fudbalera i nagomilavanje "rostera".

Upravo apropo ove priče, pojavljuje se brojka od čak 33 fudbalera na koje Dejan Stanković može da računa naredne sezone uz mogućnost dolaska još nekog igrača.

Za ekipu koja će igrati na tri fronta, ovaj broj igrača je prilično veliki, a stiče se utisak da će većina igrača koja su navodno na prodaju i blizu odlaska, ostati i dalje na Marakani, međutim, još jedan problem i briga više je ta što će od ove sezone u svakom trenutku na terenu morati da budu dva igrača mlađa od 21 godine, uz bar isto toliko fudbalera na klupi za rezervne igrače.

foto: Starsport©

Na poziciji golmana se nalaze Milan Borjan, Nikola Vasiljević i mladi Andrija Katić, dok za dva mesta štopera trenutno konkuriše pet fudbalera: Miloš Degenek, Srđan Babić, Nemanja Milunović, Radovan Pankov i golobradi Strahinja Eraković.

Na bekovskim pozicijama su Marko Gobeljić, odnosno Milan Gajić, kao i Milan Rodić i njegova alternativa Stefan Hajdin koji se vratio sa pozajmice iz Voždovca.

Na sredini terena je izuzetno velika gužva, pa bi prioritet trebalo da bude "čišćenje" fudbalera sa tog dela igrališta.

Njegoš Petrović, Branko Jovičić i Seku Sanogo će se boriti za startno mesto zadnjeg veznog igrača, dok će ispred njih delovati neko od Miloša Vulića, Dušana Jovančića, Mirka Ivanića, dok u ofanzivi svoju šansu čekaju Ben, Veljko Nikolić, Željko Gavrić, Veljko Simić, Mateo Garsija, Andrija Radulović, Srđan Spiridonović i povratnik Aleksandar Katai.

foto: Starsport©

U ovu grupu treba dodati i Hozea Kanjasa koji je i dalje na platnom spisku srpskog šampiona, ali od kraja zimskog dela nije upisao nijedan nastup pod palicom Dejana Stankovića.

Što se tiče napačke linije, u opticaju su Tomane, Ričmond Boaći, Milan Pavkov, Aleksa Vukanović kao i mladi Nikola Krstović koji će verovatno dobiti veću šansu nego u odnosu na prvi deo sezone.

foto: Starsport©

Na teren će moći samo 11 fudbalera, od toga dvojica "juniora", pa se postavlja pitanje zbog čega se nije radilo rasterećivanju igračkog kadra, a poznata je finansijska situacija u klubu, koja je u poslednje vreme sve, samo ne dobra.

Ne treba zaboraviti ni igrače na pozajmicama, a to su: Marko Konatar (Inđija), Miloš Pantović (Voždovac), dok će u Zlatibor čak trojica fudbalera - Stojić, Vidić i Mustafa, ali i zaboravljeni Erik Jirka je takođe na privremenom radu u Poljskoj, dok sa Dejanom Melegom ugovor i dalje nije raskinut, mada je to prilično izvesno.

foto: Starsport©

Dakle, sa igračima na pozajmicama dolazimo do cifre od čak 40 igrača pri prvom timu što je ogroman broj čak i za klubove u Engleskoj koji po sezoni odigraju i više od 50 utakmica.

Da li će uprava Crvene zvezde uspeti da ispravi neke greške iz prošlosti i napravi plan kupovina i prodaja, ostaje nam da vidimo, ali ovo stanje u klubu iz Ljutice Bogdana je za sada prilično konfuzno, bez obzira što klub niže uspehe iz godine u godinu, treba misliti i na finansijsku situaciju, koja sa toliko fudbalera na platnom spisku ne može nikako biti pozitivna i obećavajuća.

Mitar Mrkela i njegovi saradnici su na potezu...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.