PAVLOVIĆ DOBIJA DVA SAIGRAČA HRVATA: Kalaba bi mogao da zaigra sa dve legende svetskog fudbala!
Strahinja Pavlović, Foto: Starsport©

KOVAČ DOVODI SUNARODNIKE

PAVLOVIĆ DOBIJA DVA SAIGRAČA HRVATA: Kalaba bi mogao da zaigra sa dve legende svetskog fudbala!

Pričaće se "naš" jezik u Monte Karlu naredne sezone

Objavljeno:

Bivši hrvatski selektor, a od nedavno novi trener Monaka Niko Kovač, prema pisanju italijanskih medija, želi da dovede sunarodnike Marija Mandžukića i Ivana Perišića u ovaj francuski klub.

Kalčomerkato javlja da je Kovač na prvim sastancima s čelnicima kluba predstavio listu pojačanja koja želi da dovede u klub, a da je prioritet dovođenje Marija Mandžukića i Ivana Perišića s kojima je ranije sarađivao u reprezentaciji Hrvatske.

Niko Kovač
Niko Kovač foto: EPA/Lukas Barthtuttas

Mandžukić je trenutno slobodan igrač i posljednjih dana dovodi se u vezu s brojnim klubovima u Evropi, prije svega onim iz Italije, no činjenica da je Kovač novi trener Monaka mogla bi da ga motiviše da se prvi put oproba u Ligi 1.

S druge strane, Perišić je prošlu sezonu igrao u Bajernu kao pozajmljen igrač Intera, a kako nemački klub neće da otkupi njegov ugovor, italijanski klub bi mogao dodatno da spusti cifru koju traži za njegov angažman i Perišić bi, kao i Mandžukić, od naredne sezone mogao da igra za Kovačev Monako sa bivšim štoperom Partizana Strahinjom Pavlovićem, ukoliko ovaj ne bude poslat na pozajmicu.

Mario Mandžukić
Mario Mandžukić foto: Printscreen/youtube/MatSch

Kovač je trenersku karijeru počeo 2009. godine u akademiji Red Bul Salcburga, a potom je 2012. godine preuzeo U-21 reprezentaciju Hrvatske. Selektor A reprezentacije postao je 2013. godine, a klupu je napustio u septembru 2015. godine nakon što je Hrvatska poražena od Norveške rezultatom 2:0.

U martu 2016. godine postao je trener Ajntrahta iz Frankfurta, a s ovom ekipom igrao je finale DFB Kupa 2017. godine, dok je 2018. godine savladao Bajern u finalu i osvojio Kup.

Sa Bajernom je u sezoni 2018/2019. osvojio duplu krunu, a smenjen je u novembru prošle godine nakon poraza od bivšeg kluba Ajntrahta rezultatom 5:1.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.