OSUĐENA DVA FUNKCIONERA: Jedan četiri godine zatvora, drugi šest...
Pjetro Leonardi, Foto: Printscreen

DOLIJALI

OSUĐENA DVA FUNKCIONERA: Jedan četiri godine zatvora, drugi šest...

Klub je tada bio primoran čak i da prodaje trofeje na aukciji kako bi pokrio dug, a između ostalog prodati su trofeji Kupa Italije, Kupa pobednika kupova, UEFA Kupa, Superkupa UEFA

Objavljeno:

Sud u italijanskom gradu Parmi je odlučio da nekadašnje vođe fudbalskog kluba iz tog grada Tomazo Girardi i Pjetro Leonardi budu u zatvoru četiri odnosno šest godina.

Nekadašnji predsednik kluba Girardi je osuđen na četiri godine zatvora, a takođe mu je zabranjeno da se bavi javnim poslom u narednih pet godina.

Do kraja života time neće moći da se bavi nekadašnji generalni menadžer Parme Pietro Leonardi, a uz to će šest godina provesti u zatvoru. Ova dva funkcionera su bili glavne arhitekte Parmine propasti 2015. godine kada je ovaj tim ispao u Seriju D. Njih dvojica su bili direktno odgovorni za bankrot kluba.

Parma je inače 2014. godine imala odličnu sezonu u kojoj je uspela da se domogne i mesta koje vodi u Evropu ali su bez njega ostali jer nije poštovan finansijski fer plej. Ubrzo je klub proglasio bankrot zbog duga od preko 200 miliona evra, a preko 60 miliona se dugovalo igračima.

Klub je tada bio primoran čak i da prodaje trofeje na aukciji kako bi pokrio dug, a između ostalog prodati su trofeji Kupa Italije, Kupa pobednika kupova, UEFA Kupa, Superkupa UEFA. Klub je ponovo počeo da se izdiže iz pepela i sada je u sredini tabele Serije A.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.