SPREMAO SE HAOS NA ULICAMA PRESTONICE: Navijači spremili naoružanje za rat, policija im pronašla sve pored stadiona
Foto: Printscreen/Youtube/Olympiacos FC - Official YouTube Channel

Nekoliko dana pred utakmicu

SPREMAO SE HAOS NA ULICAMA PRESTONICE: Navijači spremili naoružanje za rat, policija im pronašla sve pored stadiona

Fudbalski savez Grčke je zasad samo odlučio da će odložiti finale

Objavljeno:

Olimpijakos i AEK trebalo je da u nedelju igraju meč za trofej grčkog Kupa, ali policija je pronašla eksplozivne naprave u blizini stadiona u Atini i ne želi da se igra meč blizu glavnog grada.

Meč je trebalo da se igra na stadionu "Jorgos Kamaras" drugoligaša Apolona Smirnisa u Atini, ali je njegovo odigravanje dovedeno u pitanje nakon što je policija blizu stadiona pronašla skrivene benzinske bombe i drvene palice.

Fudbalski savez Grčke je zasad samo odlučio da će odložiti finale. Kad i gde će utakmica biti odigrana, ne zna se. Zbog opasnosti od nereda i sukoba navijača policija traži da se finale odigra ne samo na neutralnom terenu, nego i izvan poluostrva Atika, gde se nalaze Pirej i Atina.

Sezona koja je prekinuta na tri meseca zbog pandemije koronavirusa trebalo je da se završi ovog vikenda, najkasnije do 1. avgusta zbog rokova koje je zadala UEFA i sudaranja s idućom sezonom pa su klubovi postali nervozni i počeli su se prepucavati otvorenim pismima.

Olimpijakos, novi grčki prvak, uputio je tako saopštenje AEK-u u kojem ga pita želi li nastupiti u finalu ove nedelje, na šta su crno-žuti odgovorili potvrdno, ali podsetili su da se o svemu treba posavetovati sa Savezom, kao organizatorom takmičenja.

Crveno-beli su onda poslali novo saopštenje u kom nude AEK-u da igraju na njihovom, Olimpijskom stadionu, gde su se igrala i prošla finala Kupa, i kažu kako Savez nema razloga da ne dozvoli to, jer takav stadion ima sve potrebne infrastrukturne uslove da se finale održi. A tu je i pritisak vlasnika TV prava koji ne želi da se utakmica odloži.

U Savezu, pak, žele da se igra na neutralnom terenu, stadionu AEL-a iz Larise (350 km severno od Atine) ili na Olimpijskom stadionu u Volosu (330 km severno od Atene).

Evropska mesta već su ranije podeljena i ishod finala neće u tom smislu ništa promeniti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.