DANIJEL ALEKSIĆ NA DRESU NOSI MAJČINO PREZIME: Iza toga se krije teška sudbina! Horor je preživeo!
Danijel Aleksić, Foto: AP/Andrew Medichini

TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

DANIJEL ALEKSIĆ NA DRESU NOSI MAJČINO PREZIME: Iza toga se krije teška sudbina! Horor je preživeo!

Na kraju, iz svega toga izašao je kao šampion!

Objavljeno:

Srpski fudbaler i povremeni reprezentativac Danijel Aleksić sa svojom ekipom Istanbul Bašakšehira osvojio je prvenstvo Turske i tako pokazao da onaj potencijal koji je posedovao kao klinac u Vojvodini nije bio samo napumpana novinarska priča.

On je tokom karijere prošao interesantan put. Počeo je u Vojvodini, u kojoj je igrao od 12. godine sve do 2010. Otišao je u Đenovu, bio loš, pa na pozajmice u Sent Etjen, Arl-Avinjon, Lehiju i nigde se nije proslavio. Nigde, sve do odlaska u Švajcarsku i fantastičnih partija u Sent Galenu.

Tako se preporučio turskoj Malatiji, za koju je dao 14 golova, bio najbolji strelac tima, odveo ga u kvalifikacije za Ligu Evrope (ispali od Partizana), pa je onda otišao u Al Ahli, gde je odigrao svega tri meča.

Sledi povratak u Tursku i ova fantastična sezona u Bašakšehiru, "mezimčetu" predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koja je krunisana titulom.

Međutim, ako mislite da je fudbalski put momka koji šutira loptu poput Davida Luiza i Kristijana Ronalda, tako da posle njegovih slobodnjaka ona ide kao "suvi list", bio težak i komplikovan, sačekajte tek da vidite privatni život.

Nažalost je, kao i stotine hiljada drugih Srba, devedesetih usled krvavih ratova morao da pobegne sa majkom iz Hrvatske, a oca nikada nije upoznao.

Danijel Aleksić
Danijel Aleksić foto: Starsport©

Zbog toga, na leđima nikada nije nosio njegovo prezime, već samo ono majčine porodice - Aleksić.

I eto, iz svega toga je isplivao, jači nego ikad, te sada može da se pohvali titulom u zemlji jednog Fenerbahčea, Galatasaraja, Bešiktaša, a koju nije osvojio ni sa jednim od tih timova.

Uspeo je da sakupi i osam nastupa za nacionalni tim naše zemlje, ali za sada se nije upisao u strelce.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.