NAMEŠTALJKA U ŠPANIJI? Pirineji bruje zbog čudnog odlaganja meča, ovo se nikada nije desilo u istoriji fudbala!
Foto: Profimedia

interesantno

NAMEŠTALJKA U ŠPANIJI? Pirineji bruje zbog čudnog odlaganja meča, ovo se nikada nije desilo u istoriji fudbala!

Deportivo sada zaostaje tri boda za "bezbednom" Ponferadinom koja ima 51 bod

Objavljeno:

Utakmica koja je odlučivala o opstanku Deportiva u Segundi i plej-ofu za rang iznad u slučaju Fuenlabrade odložena je zbog toga što je 12 igrača Fuenlabrade zaraženo korona virusom.

Odluka o odlaganju je došla samo nekoliko sati pre nego je preostalih 11 mečeva u ponedeljak uveče odigrano i zbog toga su se neki klubovi poput Rajo Valjekana i Elčea pobunili.

Dok se tim iz La Korunje bori za opstanak sa Albaseteom i Lugom, Fuenlabrada bi u plej-of u konkurenciji sa Rajom i Elčeom i ako je samo jedan meč odložen, a ostali nisu, onda postoje sumnje za "nameštaljku".

foto: EPA / Cabalar

- Rajo Valjekano izražava zgražavanje protiv nameštanja takmičenja koje pokušavaju da sprovedu. Suspendovanje i odlaganje Deportivo - Fuenlabrada, bez odlaganja ostalih bitnih mečeva, može značiti da, ako Albasete i Lugo dobiju svoje utakmice, Deportivo bi automatski ispao. Samim tim, ne bi imali ni zašto da igraju protiv Fuenlabrade što bi ozbiljno narušilo interese Rajo Valjekana - navodi se u saopštenju tog kluba.

Zbog toga su iz Raja najavili da će pokrenuti proces pred zakonom i preduzeti sve zakonske mere. U međuvremenu su pobedili Rasing iz Santandera sa 2:1, dok je Lugo dobio Mirandes 2:1, a Albasete ekipu Kadiza minimalcem.

Deportivo sada zaostaje tri boda za "bezbednom" Ponferadinom koja ima 51 bod, ali i daleko bolju gol razliku od tima iz La Korunje, pa je pitanje koliko će odložena utakmica pomoći Deportivu, a koliko Fuenlabradi.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.