KAD NE IDE, OPET ZOVU JOKANOVIĆA U POMOĆ: Srpski trener se vraća na klupu premijerligaša?!
Foto: EPA/Sergey Dolzhenko

prošli put su ga oterali

KAD NE IDE, OPET ZOVU JOKANOVIĆA U POMOĆ: Srpski trener se vraća na klupu premijerligaša?!

Navodno bi od sledeće sezone mogao ponovo da radi u Premijer ligi

Objavljeno:

Slaviša Jokanović bi mogao da se vrati na mesto uspeha i konačno da mu se "vrati dug" koji Votford ima prema njemu.

"Stršljenovi" su smenili i trećeg trenera ove sezone, pošto je Najdžel Pirson dobio otkaz 2 kola pre kraja Premijer lige u kojoj se Votford grčevito bori za opstanak.

Fudbalski portal "90min" navodi da je prva želja uprave i vlasnika kluba povratak srpskog stručnjaka koji trenutno vodi Al Garafu iz Katara.

foto: EPA/Fernando Veludo

Jokanović je 2015. godine uveo Votford u Premijer ligu priredivši pravu senzaciju, ali nije dobio priliku da ekipu vodi u najjačem takmičenju, jer nije uspeo da se dogovori sa upravom oko novog ugovora i smenjen je tokom leta.

Ipak, iako se nisu rastali u najboljim okolnostima, srpski trener je ostao u dobrim odnosima sa familijom Poco koja je vlasnik kluba i koji sada žele da ga vrate kao spasioca, ali i da mu se oduže za uspeh od pre 5 godina.

foto: EPA/Peter Powell

Na dva kola do kraja Votford se nalazi na 17. poziciji, poslednjoj koja obezbeđuje opstanak u eliti, i ima tri boda više od Aston Vile i Bornmuta (koji ima utakmicu više).

Na poslednja dva ovosezonska meča (protiv Mančester sitija i Arsenala) "stršljenove" će voditi Hejden Malins, a Jokanović bi preuzeo ekipu, ukoliko dođe do dogovora, od naredne sezone - ili u Čempionšipu ili u, najverovatnije, Premijer ligi.

Ono što je uspeo sa Votfordom, Jokanović je ponovio koju godinu kasnije sa Fulamom, kada je i njih uveo u Premijer ligu i počeo sezonu, ali je zbog loših rezultata već u novembru dobio otkaz.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.