MANČESTER JE NA KOLENIMA: U finalu FA kupa gledaćemo derbi Londona!
Čelsi u finalu!, Foto: Profimedia

fa kup, polufinale

MANČESTER JE NA KOLENIMA: U finalu FA kupa gledaćemo derbi Londona!

Timovi iz prestonice počistili rivale iz engleskog Leskovca

Objavljeno:

Fudbaleri Čelsija plasirali su se večeras u finale FA kupa pošto su na Vembliju u Londonu pobedili Mančester junajted sa 3:1.

Pred praznim Vemblijem londonska ekipa je bila bolja tokom cele utakmice i zasluženo se plasirala u finale. Čelsi je poveo u 11. minutu nadoknade prvog poluvremena golom Olivijea Žirua, nakon što mu je Sezar Aspilikueta iskosa sa desne strane poslao loptu pred gol, a golman Junajteda nesigurno intervenisao.

Prednost je udvostručio Mejson Maunt u 46. minutu, kada je šutnuo sa oko 25 metara, a De Hea je ponovo loše intervenisao.

Strelac za Čelsi bio je i kapiten Junajteda Hari Megvajer koji je postigao autogol u 74. minutu.

Gol za mančestersku ekipu postigao je Bruno Fernandeš iz penala u 86. minutu. On je sačekao da golman Vili Kabaljero krene, pa je loptu poslao u suprotnu stranu. Penal je dosudjen posle starta Kaluma Hadsona Odoja nad Entonijem Marsijalom.

Junajted je večeras prekinuo niz od 19 utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

Fudbaler Junajteda Erik Baji je krajem prvog poluvremena na nosilima iznet sa terena noseći masku za kiseonik, nakon što je u dva navrata dobio udarac u glavu. Prvo se sudario sa igračem Čelsija Kurtom Zumom, ali se posle ukazane pomoći vratio na teren.

On je zatim dobio jak udarac od saigrača Megvajera, nakon što su obojica skočili u borbi za loptu sa Žiruom. Baji je ustao posle toga, ali je ipak otišao do aut linije gde su ga smestili na nosila i dali mu kiseonik.

Čelsi će u finalu 1. avgusta na Vembliju igrati protiv Arsenala.

Arsenal je u subotu u polufinalu pobedio Mančester siti sa 2:0.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.