Stanković izvukao pouke iz Večitog derbija: On će biti veliko iznenađenje, biće odlazaka - idemo na Ligu šampiona!
Foto: Starsport©

raport sa priprema

Stanković izvukao pouke iz Večitog derbija: On će biti veliko iznenađenje, biće odlazaka - idemo na Ligu šampiona!

Dok postoji šansa, mi nećemo da odustajem - rekao je strateg Zvezde

Objavljeno:

Dejan Stanković se javio sa priprema na Divčibarima, koje su mu druge kao treneru Crvene zvezde. On je u razgovoru za TV Prvu govorio o predstojećeoj sezoni, očekivanjima i novajlijama u sastavu crveno-belih.

Zvezda je konačno kopletna, pošto su na pripreme stigla šestorica fudbalera koja su bila pozitivna na koronavirus.

- Hvala bogu, svi su zdravi, uradili su testove, svi negativni, šestorica nam se pridružila. Ovde inače imamo protokol i o svemu vodimo računa. Kada smo krenuli iz Beograda sa klupskim lekarima napravili smo pravilnik ponašanja, pa sad iako smo u hotelu sa gostima izolovani smo. Imamo protokol odlaska i povratka, a kad smo slobodni ograničeno se krećemo.

foto: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su odigrali prvu pripremnu utakmicu protiv IMT-a, koju su dobili u svoju korist rezultatom 2:0.

- Mnogo težak period za igrače, dosta jakih treninga imaju, prevalili su svašta preko svojih nogu. Rekao sam već posle te utakmice, dobro da su mogli da stoje. Bio je to dobar trening, sutra je već novi meč, imamo još dva meča, 25. i 28, i polako ulazimo u prvenstvo.

Zvezda želi po treći put u Ligu šampiona.

- Uvek treba biti realan, Zvezda zna svoje ciljeve. Ne možemo reći ‘Ne treba nam Liga šampiona, dovoljna nam je i Liga Evrope – ne’. Mi idemo na Ligu šampiona, ali treba neke stvari se poklope, videćemo i žreb kakav će biti. Dok postoji šansa, mi nećemo da odustajemo

Srđan Spiridonović i Aleksandar Katai su stigli u klub, a Stanković je veoma zadovoljan onim što je video.

– Srđan se zajedno sa Kataijem uklopio fenomenalno, interesantan igrač i profil koji navijači vole. Jak na lopti, snalazi se na bilo kojoj poziciji u napadu, koristi obe noge. Biće prijatno iznenađenje. Sigurno će biti još pojačanja i radi se i na odlascima. Svaki dan sam u kontaktu sa Terzićem i Mrkelom, radimo i stvaramo, ima vremena do kraja prelaznog roka. Do 31. septembra ima vremena, rekao je Stanković.

foto: FK Crvena zvezda

Koronavirus je neminovno bio jedna od tema razgovora.

- Nije normalno sve ovo. Sigurno da se adaptiramo na novonastalu situaciju, moramo da budemo mnogo odgovorni svi. Malo smo izolovani od svega, jako treniramo i nemamo mnogo slobodnog vremena da se mešamo sa drugim gostima hotela. Dosta imamo sastanaka i prebacili smo odovornost na igrače, jer je situacija previše ozbiljna.

Prošla sezona je bila prilično uspešna za Crvenu zvezdu, ali poraz od Partizana u polufinalu Kupa Srbije je ostao bolna rana.

- Izvukao sam pouke. Došao sam i morao sam brzo da reagujem. Došao sam na komotnu situaciju, na "+11", morao sam brzo da vidim čim raspolažem. Moglo je bolje naravno, posebno u Kupu, ali iz te utakmice se izvuklo mnogo, mnogo se iz poraza može izvući.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.