Mogu da pretrčim više od bilo kog igrača Dinama: Mamić opet u centru pažnje, napao je i Bjelicu!
Zdravko Mamić, Foto: Beta/Almir Razić

BEZ DLAKE NA JEZIKU

Mogu da pretrčim više od bilo kog igrača Dinama: Mamić opet u centru pažnje, napao je i Bjelicu!

Dinamo Zagreb obezbedio je titulu prvaka Hrvatske, ali je ekipa poražena u derbijima sa Hajdukom iz Splita i Rijekom

Objavljeno:

Begunac od hrvatskog zakona Zdravko Mamić, koji je takođe i prvi čovek Dinamo Zagreba, oglasio se nakon što je slovenački selektor Matjaž Kek odbio Modre, a pričao je i o osvojenoj tituli, fizičkoj spremi igrača.

Dinamo Zagreb obezbedio je titulu prvaka Hrvatske, ali je ekipa poražena u derbijima sa Hajdukom iz Splita i Rijekom, a o tome je Mamić imao šta da kaže i poruči:

- Kada je došlo do Dinamovog posrtanja, a koje je kulminiralo na utakmici sa Rijekom, te kad je došlo do razlaza s Jovićevićem, okrenuo sam Kekov broj i rekao mu: ‘Matjaž, sećaš li se šta sam ti rekao u Dubaiju, sad je trenutak za tvoj dolazak u Dinamo!’. Dodao sam da ga želimo svim srcem i da nema drugih kandidata. Da želimo isključivo njega. Bilo mu je drago i zatražio je tajmaut kako bi popričao sa FS Slovenije. Znači da je i kod njega postojala želja za dolaskom u Dinamo. Šta se posle dešavalo, to ne znam, znaju Kek i predsednik FS Slovenije Radenko Mijatović. Matjaž Kek nas je pristojno obavestio da ostaje selektor Slovenije. Žao mi je što nije došao, ostaju moje simpatije i poštovanje prema njemu. Možda nijednog trenera u istoriji nismo želeli kao njega, a on je prvi trener koji je odbio Dinamo - ističe Mamić.

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić foto: Beta

Mamić nije želeo, a ni mogao da prećuti katastrofalnu formu u kojoj se trenutno nalaze fudbaleri Dinama. Za to krivi trenera Nenada Bjelicu.

- Mi smo sa Bjelicom bili zadovoljni, on je trener koji će zlatnim slovima ostati upisan u istoriji Dinama. Kada je sezona prekinuta 12. marta on je sa svojim saradnicima otišao u Austriju i nije ga bilo više od mesec dana. Nisam mu to rekao, ali to je bio loš i nenormalan potez. Zapovednik ne napušta vojsku. Imam saznanja od samih igrača da su vođeni mišlju da je prvenstvo osvojeno, da im je trener u Austriji. Zato su se opustili i nisu trenirali. Kada vidim fizičku spremu igrača Lokomotive, Osijeka, Hajduka i Rijeke, koji su se borili za drugo mesto, onda vidim šta se dogodilo. Dinamo koji ima igrače za nekoliko klasa bolje od drugih klubova je postao amaterski klub. Igrači su nam postali amateri, a drugi su bili profesionalci. Ja sam sad fizički spremniji od svakog Dinamovog igrača - poentirao je u svom stilu Zdravko Mamić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.