Oni znaju šta je dobar biznis: Porto je majstor da vam proda maglu za debele pare! (VIDEO)
Foto: Reuters

Tako se posluje

Oni znaju šta je dobar biznis: Porto je majstor da vam proda maglu za debele pare! (VIDEO)

Ne kažemo da nekada ne ubodu, ali vrlo često se ispostavi da igrači na kojima uzmu malo bogatstvo, budu ustvari mačke u džaku!
Objavljeno:

U svetu fudbalskoj poslovanja i zarade na transferima, Porto spada među najuspešnije i vrlo često je model za neke druge klubove koji pokušavaju da rade kao "zmajevi".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Njihov princip je uglavnom taj da pronađu nepoznatog ili javnosti manje poznatog igrača, a potom ga posle nekoliko godina utope najvećim evropskim klubovima za "debele pare".

Tako je Falkao završio u Atletiko Madridu, Rikardo Karvaljo u Čelsiju, Hames Rodrigez u Monaku, Hulk u Zenitu...

foto: AP

Uglavno je dosta tih igrača uspevalo da ostvari kakve takve karijere i po odlasku sa "Dragaa", ali mnogo puta se i dogodilo kada su čelnici Porta "prodali maglu", odnosno uzeli milionsko obeštećenje za igrače koji su potom apsolutno propali.

8. Džekson Martinez - Kolumbijac je bio gol mašina u plavo-belom dresu i za njega su se otimali evropski velikani, a na kraju je najizdašniji bio Atletiko Madrid koji je pljunuo 25 miliona funti, činilo se u nepovrat. Ipak, "jorgandžije" su se spasile, jer su ga posle šest meseci prosledile u kinu za 31 milion funti i opet je Porto dobio svoj deo.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.